Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Capital controls τέλος για όσους επιστρέψουν χρήματα στις τράπεζες

10 Σεπτεμβρίου, 2015 by Σταματίνα

capital-controls708_0

Μπορεί όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί με την πρώτη ευκαιρία να διαμηνύουν ότι οι πολίτες πρέπει να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στις τράπεζες, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί το… απαραίτητο κίνητρο. Και όπως φαίνεται, αυτό θα είναι ιδιαίτερα ισχυρό. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», το ΥΠΟΙΚ ετοιμάζεται να δώσει το απόλυτο κίνητρο! Οσα λεφτά επιστρέψουν από σεντούκια και στρώματα, τα χρήματα, δηλαδή, που κρατούν πολίτες και επιχειρήσεις εκτός τραπεζών, δεν θα υπόκεινται σε capital controls. Θα μπορούν δηλαδή οι πολίτες να τα αποσύρουν από τις τράπεζες όποια στιγμή θέλουν, χωρίς τον περιορισμό των 420 ευρώ ανά εβδομάδα.

Αν, για παράδειγμα, κάποιος επιστρέψει στον λογαριασμό του 5.000 ή 10.000 ή 50.000 ευρώ, θα μπορεί όποτε επιθυμεί να κάνει ανάληψη μέρους ή του συνόλου αυτού του ποσού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν πρόκειται για ένα σχέδιο του ΥΠΟΙΚ που θα υλοποιηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον αλλά άμεσα, αφού τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να πάρει ΦΕΚ.

iefimerida

This entry was posted on Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2015 at 18:46 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply