κιβωτός 1Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη (9/9/2015) οι επιτόπιες μετρήσεις στις πηγές Κιβωτού και συλλέχθηκαν δείγματα από εξειδικευμένο συνεργείο για να προσδιοριστούν τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά του νερού, ώστε να χαρακτηριστούν αυτές ως ιαματικές.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Γρεβενών σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών Ελλάδος προχώρησε στην μεταγραφή της έκτασης των πηγών στο Υποθηκοφυλακείο, ανάθεσε σε ειδικό συνεργείο την ανάλυση του νερού και απέστειλε δείγματα αυτού στο Εθνικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» για την εκτίμηση της ραδιολογικής κατάστασής του. Παράλληλα με τις μετρήσεις συντάσσεται ήδη υγειονομική έκθεση του φυσικού πόρου των πηγών και υδρογεωλογική μελέτη.
κιβωτός 3

κιβωτός 2
Την όλη διαδικασία παρακολούθησε από κοντά ο Δήμαρχος κος Γιώργος Δασταμάνης υπογραμμίζοντας έτσι τη σπουδαιότητα της θετικής εξέλιξης του έργου για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.