Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δήμος Γρεβενών: Διαδικασίες αναγνώρισης των Πηγών Κιβωτού Γρεβενών (εικόνες)

10 Σεπτεμβρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

κιβωτός 1Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη (9/9/2015) οι επιτόπιες μετρήσεις στις πηγές Κιβωτού και συλλέχθηκαν δείγματα από εξειδικευμένο συνεργείο για να προσδιοριστούν τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά του νερού, ώστε να χαρακτηριστούν αυτές ως ιαματικές.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Γρεβενών σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών Ελλάδος προχώρησε στην μεταγραφή της έκτασης των πηγών στο Υποθηκοφυλακείο, ανάθεσε σε ειδικό συνεργείο την ανάλυση του νερού και απέστειλε δείγματα αυτού στο Εθνικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» για την εκτίμηση της ραδιολογικής κατάστασής του. Παράλληλα με τις μετρήσεις συντάσσεται ήδη υγειονομική έκθεση του φυσικού πόρου των πηγών και υδρογεωλογική μελέτη.
κιβωτός 3

κιβωτός 2
Την όλη διαδικασία παρακολούθησε από κοντά ο Δήμαρχος κος Γιώργος Δασταμάνης υπογραμμίζοντας έτσι τη σπουδαιότητα της θετικής εξέλιξης του έργου για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

This entry was posted on Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2015 at 19:55 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply