Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απίστευτο: Πώς οι Κινέζοι κατάφεραν να καθαρίσουν τον ουρανό του Πεκίνου για… λίγες ώρες (εικόνες)

6 Σεπτεμβρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

kinaΟι αρχές του Πεκίνο έκαναν τα πάντα για να καθαρίσουν τον ουρανό της πόλης τους για την εθνική παρέλαση και τα κατάφεραν. Ο καθαρός και καταγάλανος, ωστόσο, ουρανός κράτησε κάτι λιγότερο από 24 ώρες με το νέφος να επιστρέφει.

Την επόμενη μέρα της μεγάλης παρέλασης, οι κάτοικοι ξύπνησαν και είδαν το σκηνικό του ουρανού, που είχαν δει να εξαφανίζεται μέσα σε δύο εβδομάδες, να επανέρχεται.

Από τα τέλη Αυγούστου το Πεκίνο είχε ορίσει μια σειρά αυστηρών μέτρων, ώστε ο ουρανός κατά την ημέρα της 70ης επετείου από την ήττα της Ιαπωνίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο να είναι καθαρός και γαλανός.

Για τον σκοπό αυτό περίπου 10.000 εργοστάσια έμειναν κλειστά και 2.5 εκατ. αυτοκίνητα παρέμειναν ακινητοποιημένα.

Χάρη στα μέτρα μέσα σε δύο εβδομάδες ο ουρανός καθάρισε με τον δείκτης της ατμοσφαιρικής πίεσης να δείχνει χαμηλά νούμερα. Ωστόσο, το τέλος της παρέλασης σήμαινε και το τέλος του καθαρού ουρανού.

iefimerida

This entry was posted on Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου, 2015 at 21:04 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply