ImageHandler

Ζήτησα ραντεβού με τον Γιούνκερ για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση – Ο Τσίπρας δεν έχει νομιμοποιητικό λόγο για να κάνει εκλογές – «Επιμένω ότι θέλει να την κοπανήσει»

Ραντεβού από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκειμένου να συζητήσει το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το μεταναστευτικό και το ΕΣΠΑ ζήτησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης όπως ανακοίνωσε ο ίδιος το πρωί της Τρίτης. «Η κυβέρνηση είπε “όχι” δεν παγώνει το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι “πιστεύω” του ΣΥΡΙΖΑ, στη σελίδα 35 του προγράμματός του λέει ότι ο φόρος στην παιδεία, το 23%, είναι για τους έχοντες» συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη φορολογία των αγροτών και τόνισε ότι θα συζητήσει το θέμα με τους δανειστές έχοντας προτάσεις.

«Επειδή το αγροτικό εισόδημα δεν είναι προκαθορισμένο: αποκλείεται η προκαταβολή φόρου με βάση τι εισόδημα της περασμένης χρονιάς, αποκλείεται η φορολόγηση όταν είσαι μόνο αγρότης, δεν είναι δυνατόν να 4πλασιάζεται η εισφορά σου στον ΟΓΑ αν είσαι μόνο αγρότης» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA.

Ο Τσίπρας δεν έχει νομιμοποιητικό λόγο να κάνει εκλογές

Αναφερόμενος στις εκλογές ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κανένα νομιμοποιητικό λόγο για να προκηρύξει εκλογές εστιάζοντας την κριτική του στα όσα είπε ο ίδιος ότι είχε αποφασίσει από τις 12 Ιουλίου να κάνει εκλογές. «Αφού ρε κουμπάρε στις 12 Ιουλίου είχες αποφασίσει εκλογές, τι μας παραμυθιάζεις στις 24 Ιουλίου; Δεν καταλαβαίνει τι λέει, μπορεί να λέει ότι αποφάσισε στις 12 Ιουλίου να κάνει εκλογές και μετά να υπόγραψε τη συμφωνία;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.«Από τον Ιούνιο κάναμε 6 εκλογές σε ένα χρόνο γι’ αυτό εγώ ήμουν αντίθετος στο να γίνουν εκλογές τώρα διότι οι πολίτες μας δίνουν εμάς την εντολή να λύσουμε το πρόβλημα, δεν νομιμοποιούμαστε να πάμε στους πολίτες και να τους πούμε λύστε εσείς το πρόβλημα» συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης. Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να μην προσέλθουν στις κάλπες με ψήφο διαμαρτυρίας.

«Οι εκλογές μπορεί να μας οδηγήσουν πίσω σε αρκετά θέματα.  Ο κ. Τσίπρας μας πάει σε εκλογές, για να μην καταλάβουν οι πολίτες τις συνέπειες της υπογραφής του στο Μνημόνιο. Έπρεπε να μας δώσει χρόνο να συζητήσουμε περισσότερο πριν από την κάλπη. Εάν είχε πιστέψει ο κ. Τσίπρας ότι ο Σόιμπλε ήθελε να μας βγάλει από το ευρώ θα έπρεπε να είναι προσεχτικός. Εάν νόμιζε ότι μπλοφάρουν με τα capital controls και προχώρησε σε αυτές τις ενέργειες είναι τραγικό» συνέχισε την κριτική του ο κ. Μεϊμαράκης.

Πώς κοιμάται τα βράδια ο Τσιπρας;

«Επικοινωνιακά προσπάθησε να μας πείσει ότι διαπραγματεύτηκε σκληρά, αλλά η διαπραγμάτευση δεν κρίνεται από το χρόνο αλλά από το αποτέλεσμα. Ο ίδιος λέει ότι είναι τραγικό και δεν θέλει να το υλοποιήσει» ήταν το σχόλιο του κ. Μεϊμαράκη για τη διαπραγμάτευση υποστηρίζοντας ότι «αν είχαμε πάρει τον Ιανουάριο τη συμφωνία θα είχαμε γλιτώσει την ανακεφαλαιοποίηση». «Όσο τα σκέφτομαι ανάβω δεν σκέφτηκε που έβαλε την υπογραφή του; Πώς κοιμάται;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.Είμαι από αυτούς που πιστεύω ότι απαιτούνται συνεργασίες αλλά η ψήφος τους εξαρτάται από το ποιους θα κάνουμε συγκυβέρνηση, σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης υπενθυμίζοντας την κυβέρνηση του 2012 η οποία άντεξε 2,5 χρόνια και έφερε κάποιο χαμόγελο το 2014.

Σε ερώτηση τι θα συμβεί στην περίπτωση που είναι μικρή η διαφορά υπερ της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ότι θα είναι αυτός που θα πάρει την διερευνητική εντολή. «Θα πάρω την εντολή και θα κρατήσω για χρόνια με μια κυβέρνηση αξίων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε αντίθετη περίπτωση, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος με μικρή διαφορά ο κ. Μεϊμαράκης επανέφερε το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη. «Αλλά ούτε αυτό δεν θέλει να συζητήσει. Εγώ επιμένω ότι θέλει να την κοπανήσει» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Με επέλεξαν για πρόεδρο επειδή είμαι ενωτικός

Επιχειρώντας να ερμηνεύσει γιατι υπάρχει τόσο θετικό κλίμα προς το πρόσωπό του ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι «ίσως αυτή τη στιγμή να κεφαλαιοποιώ την πορεία μου ως πρώτος γραμματεάς του κόμματος όταν ήμασταν και κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Ξέρω την ανθρωπογεωγραφία, ξέρουν ότι ήμουν ενωτικός και σταθεροποιητικός παράγοντας. Προσπαθούσα πάντα πολιτικά να μιλάω».

Διαβασμένη η Κωνσταντοπούλου ακόμα και αν παρερμηνεύει

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του κ. Μεϊμαράκη στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την οποία είπε ότι «ανεξαρτήτως της μεταγενέστερης συμπεριφοράς της από τη στιγμή που έγινε πρόεδρος της Βουλής είναι θεσμός και κάποια στιγμή πρέπει να πας στους θεσμούς. Σας θυμίζω ότι ο Α. Παπανδρέου κάποτε έκανε οικουμενική κυβέρνηση με ανθρώπους που τον έστειλαν στο ειδικό δικαστήριο. Μην μας λες Τσίπρα ότι κάνεις το παγώνι, είναι δικό σου πρόβλημα, αντικατέστησέ την. Τα θεσμικά ζητήματα δεν λύνονται από την καταγγελία μέσω Κουμουνδούρου».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ η Ζωή Κωνσταντοπούλου:

– είναι διαβασμένη άλλο αν κάποιες φορές παρερμηνεύει.
– έχει τον όγκο και το θράσος για να επιβληθεί
– έχει ιστορικό όνομα στην αριστερά
– θα παίξει ρόλο στον χώρο της αριστεράς
– ή θα μπορέσουν να συνεννοηθούν μαζί της ή θα τους κάνει άνω κάτω

protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.