ta-papoutsia-tis-barbie-se-ligo-sti-ntoulapa-sas_6.w_lΔεν είναι η πρώτη φορά που η ποπ κουλτούρα εμπνέει τη μόδα. Είναι η πρώτη φορά που μία σχεδιάστρια παπουτσιών «παίζει» με τα παπούτσια της Barbie. Έρχονται!

Η είδηση είναι «Τα παπούτσια της Barbie σε λίγο στη ντουλάπα σας». Που σημαίνει, στις βιτρίνες. Δηλαδή, στην αγορά.

Η σχεδιάστρια παπουτσιών Σοφία Γουέμπστερ ακολούθησε τα βήματα σχεδιαστών που είχαν ως σημείο αναφοράς την ποπ κουλτούρα, αλλά ο δρόμος την οδήγησε ακόμη παραπέρα, στην κούκλα Barbie.

Ακόμη και όποια γυναίκα (ή κορίτσι) νιώθει την ανάγκη να κρατήσει αποστάσεις από την κουλτούρα της Barbie -για την οποία έχουν χυθεί τόνοι μελάνης σε σχέση με ό,τι συμβολίζει κλπ κλπ- δύσκολα θα αντισταθεί στα χαριτωμένα, σαν ζαχαρωτά γυναικεία παπούτσια της Barbie που βγαίνουν στην αγορά.

Η Γουέμπστερ, σε συνεργασία με τη Mattel, την εταιρεία που λανσάρει δεκαετίες τώρα την κούκλα Barbie, σχεδίασε πέδιλα (για νεράιδες), σανδάλια, μπαλαρίνες, σνίκερς (σαν κουφέτα).

Οκ, κυριαρχεί το ροζ χρώμα. Και εννοείται ότι, έχουν φτερά, στραφταλίζουν, έχουν όλα εκείνα τα ιδιαίτερα, κοριτσίστικα χαρακτηριστικά.

Αλλά είναι τόσο ιδιαίτερα και γλυκά, που τουλάχιστον τα κορίτσια μάλλον θα ξετρελαθούν….

Γιατί η συλλογή, όπως λέει η ίδια η σχεδιάστρια, είναι μία ισορροπία μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας.

 

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.