assets_LARGE_t_420_54551946_type12713

Πανίσχυρη ως λαμπερό όνομα του Χόλιγουντ μόλις στα 25 χρόνια της, η Τζένιφερ Λόρενς είναι επισήμως η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός του κόσμου, με τα έσοδά της να αγγίζουν τα

52 εκατομμύρια δολάρια από τον Ιούνιο του 2014 έως τον Ιούνιο του 2015, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Κερδίζοντας περισσότερα από κάθε άλλη ηθοποιό στον πλανήτη χάρη στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Κάτνις Εβερντιν στη δημοφιλή σειρά «The hunger games», η Λόρενς κατάφερε να εδραιωθεί στη βιομηχανία του θεάματος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ηρωίδα δράσης για τις ανάγκες όχι μόνο της σειράς στην οποία πρωταγωνιστεί αλλά και εκείνης των «X-Men», καθώς και κορίτσι των Οσκαρ που μετράει ένα χρυσό αγαλματίδιο Α’ Γυναικείου Ρόλου για τη δραματική κομεντί «Οδηγός αισιοδοξίας» (2012) και άλλες δύο υποψηφιότητες Α’ Γυναικείου Ρόλου για το δράμα «Στην καρδιά του χειμώνα» (χάρη στο οποίο πρωτοέγινε γνωστή το 2010) και Β’ Γυναικείου Ρόλου για την κομεντί «Οδηγός διαπλοκής» (2013), μπορεί και διαπραγματεύεται επιπλέον μερίδιο επί του ποσοστού της αμοιβής της ως αποδεδειγμένα εμπορική σταρ.

Το στέμμα της πιο ακριβοπληρωμένης ηθοποιού στον κόσμο έρχεται λίγο μετά την ανακήρυξή της στο πιο προσοδοφόρο αστέρι του Χόλιγουντ για το 2014, με τις ταινίες της να μετρούν παγκοσμίως πάνω από 1,4 δισεκατομμύριο δολάρια. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ως εκατομμυριούχος που είναι συμπληρώνει τα έσοδα της μεγάλης οθόνης μέσω του συμβολαίου της με τον οίκο Dior.

Η ιλιγγιώδης άνοδος την τελευταία πενταετία της νεαρής ταλαντούχας ηθοποιού από το Λούισβιλ του Κεντάκι σφραγίζεται ουσιαστικά και με τη βούλα από την ετήσια λίστα του Forbes, που για πρώτη φορά φέτος αποφάσισε να διευρύνει την έρευνά του έξω από το Χόλιγουντ, σκαλίζοντας τα έσοδα παγκόσμιων σταρ.

Μία από τις λίγες του χώρου που έχει το προνόμιο να ηγείται υπερπαραγωγής, η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως και η μόνη αυτή τη στιγμή σταρ που μπορεί να αξιώνει αμοιβή 20 εκατομμυρίων δολαρίων ανά ταινία, ενώ και τη νέα σεζόν (2015-2016) προβλέπεται πολυάσχολη με τέσσερα φιλμ (το φινάλε του «Hunger games», τη βιογραφία «Joy», την περιπέτεια «X-Men: Apocalypse» και το θρίλερ «Passen-gers») σε ρυθμούς που δείχνουν ότι δύσκολα θα αφήσει τα σκήπτρα της βασιλείας από τα χέρια της.

Οι 18 πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιοί

Συνολικά 281 εκατομμύρια δολάρια κέρδισαν τη σεζόν 2014-2015 οι 18 πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες ηθοποιοί του κόσμου (660 εκατομμύρια δολάρια λιγότερα από τους 34 πιο ακριβοπληρωμένους άντρες). Δεύτερη στη λίστα είναι η Σκάρλετ Τζοχάνσον (35,5 εκατομμύρια δολάρια), τρίτη η Μελίσα ΜακΚάρθι (23 εκατομμύρια δολάρια), τέταρτη η Κινέζα Μπινγκμπίνγκ Φαν (21 εκατομμύρια δολάρια), η μόνη μη Αμερικανίδα, και πέμπτη η Τζένιφερ Ανιστον (16,5 εκατομμύρια δολάρια). Η Αντζελίνα Τζολί βρίσκεται στην έβδομη θέση με μόλις 15 εκατομμύρια δολάρια.

ethnos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.