Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πτώση στο δείκτη βιωσιμότητας της Αθήνας – Ο πιο χαμηλός της Ευρωζώνης

22 Αυγούστου, 2015 by Σταματίνα

athina_12Στις 75,3 μονάδες του δείκτη βιωσιμότητας έπεσε η Αθήνα από τις 77,5 πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο, καθηλώνοντας την ελληνική πρωτεύουσα στην πιο χαμηλή θέση των χωρών του ευρώ.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Telegraph», η οποία επικαλείται τον κατάλογο του Economic Intelligence Unit, ο οποίος εκδίδεται κάθε χρόνο, η Αθήνα έπεσε στην 72η θέση από την 69η που βρισκόταν το 2014, ανάμεσα στις 140 υπό αξιολόγηση περιοχές. Είναι μάλιστα η μοναδική πόλη στην Ευρωζώνη με δείκτη βιωσιμότητας κάτω από το όριο των 80 μονάδων.

Όπως εξηγεί το Economist Intelligence Unit για μια χώρα που βρίσκεται κάτω από τις 80 μονάδες αυτό σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος δικαιούται ειδικό οικονομικό επίδομα από τον εργοδότη του.

Η πτώση τα τελευταία πέντε χρόνια για την Ελλάδα είναι της τάξης των 6 μονάδων. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες μειώσεις της περιόδου καθώς παρόμοια στοιχεία καταγράφονται σε πόλεις της Αφρικής και της Ασίας όπως η Δαμασκός, η Τρίπολη, η Τύνιδα, το Κάιρο και το Μπαχρέιν ενώ ξεχωριστή είναι η περίπτωση του Ντιτρόιτ που χρεοκόπησε το 2013.

iefimerida

This entry was posted on Σάββατο, 22 Αυγούστου, 2015 at 15:08 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply