santaΤο επίσημο γραφείο του Άγιου Βασίλη στην Φινλανδία κήρυξε πτώχευση, αφού αδυνατεί πλέον να πληρώνει τους φόρυς του στο κράτος, λόγω της πτώσης της επισκεψιμότητας στο χωριό του.

To γραφείο του Άγιου Βασίλη στην Φινλανδία κήρυξε πτώχευση και αυτό γιατί αδυνατεί να καταβάλει τους φόρους που οφείλει στο κράτος. Παράλληλα, η μεγάλη πτώση που καταγράφθηκε στον αριθμό των επισκεπτών, κυρίως από την Ρωσία ποτ αποτελούσαν τους καλύτερους πελάτες του γραφείου.

Παρόλα αυτά, ο διευθύνων σύμβουλος Jarmo Kariniemi τονίζει ότι η εταιρία ίσως καταφέρει να παραμείνει ανοιχτή παρόλο που χρωστάει περίπου 200.000 ευρώ στο κράτος. Στην εταιρία εργάζονται 20 άνθρωποι που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι αν δεν διευθετηθεί το χρέος.

“Έχουμε μία ακόμη εβδομάδα να βρούμε τα χρήματα, είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε” τόνισε ο Kariniemi.

Το Γραφείο του Άγιου Βασίλη, είναι μια από τις πολλές επιχειρήσεις στη Λαπωνία με θέμα τον αγαπημένο άγιο των παιδιών, το επισκέφθηκαν τουλάχιστον 300.000 άνθρωποι πέρυσι και είχε έσοδα σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ιάπωνες τουρίστες συρρέουν κατά χιλιάδες κάθε χρόνο στη Λαπωνία, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να έχουν αλλάξει κοινό και να απευθύνονται κυρίως στις χώρες της Άπω Ανατολής.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.