Ο Παναθηναϊκός απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στο Αζερμπαϊτζάν από την Καμπάλα (Καμπάλα – ΠΑΟ 0-0) – Επικές ανατροπές από Ντόρτμουντ και Ζίλινα

paokΕντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ συνέτριψε 5-0 την Μπρόντμπι στην Τούμπα, στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Europa League και σιγούρεψε την πρόκριση στους ομίλους, ενόψει της ρεβάνς στη Δανία. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μακ, που σημείωσε τρία γκολ (17′, 80′, 82′), ενώ Πέλκας (36′) και Ροντρίγκες (51′), πέτυχαν τα άλλα δύο. Ο «Δικέφαλος» είχε και δύο δοκάρια με τον Κάτσε (22′, 89′) και μάλιστα το δεύτερο σε εκτέλεση πέναλτι.

Καθολική η υπεροχή του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, με όμορφο, στρωτό και γρήγορο ποδόσφαιρο, που του έδωσε ευκαιρίες μπροστά στην εστία της Μπρόντμπι, δύο γκολ, που θα μπορούσαν εύκολα να είναι περισσότερα και ένα δοκάρι. Εξαφανισμένοι, στον αντίποδα, οι Δανοί, που δεν κατάφεραν να απειλήσουν σε κανένα σημείο τον «Δικέφαλο», προσφέροντας… ξεκούραση στον Ολσεν.

Η πίεση από τους «ασπρόμαυρους» ήταν εμφανής από τα πρώτα λεπτά, με την Μπρόντμπι να αμύνεται μαζικά κάτω από το κέντρο. Η πρώτη κλασική ευκαιρία για τους γηπεδούχους προέκυψε στο 6’, με τον Τζιόλη να βρίσκει τον Κίτσιου, τον Ρονόου να διώχνει με τα πόδια, τον Ροντρίγκες να έχει την μπάλα στην επαναφορά και το σουτ του να εξουδετερώνεται σε κόρνερ, καθώς ο Αλμπρεχτσεν έδιωξε στη γραμμή.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του εξαιρετικού Μακ, να απειλήσει την εστία των Δανών, ο Χολστ έδιωξε και πάλι σε κόρνερ, κατάληξη που είχε πλασέ του Σλοβάκου του ΠΑΟΚ και στο 15’. Η τρίτη φορά που βρέθηκε απειλητικά ο Μακ στα καρέ της Μπρόντμπι αποδείχτηκε και… φαρμακερή. Στο 17’, με τους Πέλκα, Κωνσταντινίδη να συνδυάζονται όμορφα από δεξιά (όπως το έπραξαν συνολικά στο ματς), ο Σλοβάκος ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και με αποτελεσματικό σουτ άνοιξε το σκορ.

Στο 22’ ο – ουσιαστικός στο παιχνίδι- Κάτσε σημάδεψε το δοκάρι, με εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά, για διπλασιάσει ο ΠΑΟΚ τα τέρματά του στο 36’ με τον Πέλκα. Φάση που ξεκίνησε με τον Μακ να διεκδικεί διαφαινόμενη χαμένη μπαλιά, να γυρνά στον 22χρονο μέσο, ο οποίος με εξαίσιο δεξιό πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το σκηνικό εξελίχθηκε ακόμη πιο ιδανικά για τους Θεσσαλονικείς στην επανάληψη. Σχεδόν με την έναρξή της επιτεύχθηκε το τρίτο τους γκολ, με το οποίο «σφραγίστηκε» η νίκη τους στο ματς και ουσιαστικά η πρόκρισή στους ομίλους του Europa League και ακολούθησαν άλλα δύο τέρματα λίγο πριν το φινάλε, με τη… σφραγίδα του Μακ.

Στο 51’, ειδικότερα, μετά από ασίστ του τελευταίου από τα δεξιά, ο Ροντρίγκες δε δυσκολεύτηκε να παραβιάσει την κενή εστία της Μπρόντμπι και να γράψει το 3-0. Στο 80’ και 82’ λεπτό ο Σλοβάκος, με ατομικές ενέργειες, έβαλε το… κερασάκι στη βραδιά για τον ΠΑΟΚ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή του.

Στο 89’ ο «Δικέφαλος» είχε τη δυνατότητα να φτάσει στο 6-0, ο Κάτσε, όμως, δεν μπόρεσε να μετατρέψει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ελάχιστα νωρίτερα ο Μυστακίδης (σ.σ. σημάδεψε το δοκάρι και η μπάλα κατέληξε στην πορεία άουτ).

* Γεμάτη, από υποστηρικτές του ΠΑΟΚ, η Τούμπα. Μοναδικό σημείο του γηπέδου που δεν είχε ασπρόμαυρο χρώμα ήταν η Θύρα 8, στην οποία φιλοξενήθηκαν οι 100 περίπου φίλαθλοι της Μπρόντμπι. Προκάλεσε, μάλιστα, αίσθηση το άναμμα πυρσών από τους τελευταίους, στην είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, για την έναρξη της αναμέτρησης, σε αντίθεση με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που «ζέσταναν» την ατμόσφαιρα μόνο με κόσμιες ρυθμικές ιαχές

* Θεατής της αναμέτρησης, από τα επίσημα της Τούμπας και ο Κώστας Βασιλειάδης, που οριστικοποίησε σήμερα την επιστροφή του στο δυναμικό του μπασκετικού ΠΑΟΚ

Διαιτητής: Μαγιένκο (Ισπανία)

Κίτρινες: Πέλκας, Κόστα, Μακ, Κάτσε – Ελμάντερ, Πίρι, Αγκερ

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ):Ολσεν, Μαλεζάς, Κόστα, Βίτορ, Κίτσιου, Πέλκας (66’ Κ. Σαββίδης), Κάτσε, Κωνσταντινίδης (84’ Κοροβέσης), Μακ, Ροντρίγκεζ (71’ Μυστακίδης), Τζιόλης

ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ (Τόμας Φρανκ): Ρονόου, Αλμπρεχτσεν, Χολστ (42’ Ντούμιτς), Λάρσον, Ντουρμισί, Αγκερ, Ορνσκόφ, Πίρι (75’ Νόργκρααντ) Πούκιμ, Ερικσον, Ελμάντερ (58’ Σβαρτς

Ο Παναθηναϊκός απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στο Αζερμπαϊτζάν από την Καμπάλα

Χωρίς... μπάλα, καλό και το «Χ» με την ΚαμπάλαΟ Παναθηναϊκός απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στη Μπακού από την Καμπάλα, στο πρώτο ματς για τα play off του Europa League. Ετσι, με νίκη την επόμενη Πέμπτη (27/8) στην Αθήνα, οι «πράσινοι» εξασφαλίζουν τη συμμετοχή στους ομίλους της διοργάνωσης. Στη μεγαλύτερη ευκαιρία του «τριφυλλιού», ο Πέτριτς σημάδεψε το δοκάρι στο 16ο λεπτό της συνάντησης.

Ο Γιάννης Αναστασίου είχε πει πως η σοβαρότητα είναι το κλειδί της επιτυχίας. Ισως οι «πράσινοι» αντιμετώπισαν το σημερινό ματς στη Μπακού με… υπερβολική σοβαρότητα. Η απουσία του Μπεργκ και του Νίνη από την ενδεκάδα, σίγουρα δυνάμωσαν αμυντικά τον Παναθηναϊκό, τού στέρησαν όμως την απαραίτητη δημιουργικότητα.

Παρόλα αυτά, θα μπορούσε να πετύχει και το καθοριστικό εκτός έδρας γκολ μόλις στο 16′, όταν ο Πέτρις κινήθηκε εξαιρετικά στην περιοχή και σούταρε στην αντίθετη γωνία, όμως το δοκάρι του χάλασε τα σχέδια.

Με Μπεργκ, Ατζαγκούν και Λαγό στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, η κυριαρχία του Παναθηναϊκού ήταν ολοκληρωτική.

Στο 80′ και το 81′ ο Μπεργκ έχασε μοναδικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ και να κλειδώσει την πρόκριση, αλλά ακόμα κι έτσι η διαφορά δυναμικότητας είναι δεδομένη και αναμφισβήτητη.

«Πονηρό» το 0-0, όμως με στοιχειωδώς σοβαρή (επιθετικά) εμφάνιση στην Αθήνα, το «τριφύλλι» θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία.

Διαιτητής: Αντρέ Μάρινερ (Αγγλία)

Κίτρινες: Ραφαέλ, Αντόνοφ – Ζέκα, Βέμερ

ΚΑΜΠΑΛΑ (Ρόμαν Γκριγκόρτσουκ): Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Ρικαρντίνιο, Ντασντεμίροβ, Ράφαελ, Σαντίγκοβ, Ζετς (58΄ Ζαργκάροφ), Γκάι, Ζένιοβ, Ντοντό, Αντόνοφ (90΄ Μαμάντοφ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Βέμερ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Ζέκα, Λουντ (67΄ Ατζαγκούν), Καλτσάς (76΄ Λαγός), Πράνιτς, Καρέλης (58΄ Μπεργκ), Πέτριτς.

Επικές ανατροπές από Ντόρτμουντ και Ζίλινα

Μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία των κυπέλλων Ευρώπης πέτυχε η Ντόρτμουντ. Χωρίς τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στη αρχική σύνθεσή της, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0 μετά από 22 λεπτά εναντίον της νορβηγικής Οντ. Ο Σωκράτης μπήκε στο ημίχρονο με το σκορ στο 3-1, συμμάζεψε την άμυνα και η ομάδα του Τόμας Τούχελ έφυγε νικήτρια με 4-3 από τη Νορβηγία, ενώ είχε και δύο δοκάρια στο β΄ ημίχρονο.

Επική, ωστόσο, ήταν η ανατροπή της Ζίλινα από 0-2, 3-2 την Αθλέτικ Μπιλμπάο, την ομάδα που πριν από μία εβδομάδα διάσυρε τη Μπαρτσελόνα. Βέβαια, οι Βάσκοι έχουν τη ρεβάνς στο νέο «Σαν Μαμές» και δύσκολα θα χάσουν την πρόκριση.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στους πρώτους αγώνες των play off:

ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπρόντμπι (Δανία) 5-0
(17΄,80΄,82΄ Μακ, 36΄ Πέλκας, 51΄ Ροντρίγκες)

Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 0-0

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 0-1
(90΄ Φαν Πέρσι)

Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 2-0
(57΄ Ρασάντκιν, 90+3΄ Αντάμοβιτς)

Άστρα Τζιούρτζιου (Ρουμανία)-Αλκμάαρ (Ολλανδία) 3-2
(25΄ Μπόλντριν, 40΄ Αλιμπετς, 45+3΄ Νταντέα – 11΄ Χένρικσεν, 13΄ Γιάνσεν)

Αγιαξ (Ολλανδία)-Γιάμπλονετς (Τσεχία) 1-0
(54΄πεν. Μίλικ)

FC Κράσνονταρ (Ρωσία)-Ελσίνκι (Φινλανδία) 5-1
(8΄αυτ. Όγιαλα, 10΄πεν. Μαμάεφ, 57΄πεν. Σμολόφ, 62΄ Βάντερσον, 64΄ Γκαζίνσκι – 18΄ Μπαά)

Μόλντε (Νορβηγία)-Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) 2-0
(24΄ Χόιλαντ, 28΄ Ελγιουνούσι)

Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία)-Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία) 1-0
(79΄ Ποκόρνι)

Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)-Τουν (Ελβετία) 3-1
(43΄ Ναμοϊνέζου, 45΄, 90+4΄ Ντότσκαλ – 5΄ Σούτερ)

Ζάρια Λουχάνσκ (Ουκρανία)-Λέγκια Βαρσοβ. (Πολωνία) 0-1
(48΄ Κούχαρτσικ)

Μιλσάμι Ορχέι (Μολδαβία)-Σεντ Ετιέν (Γαλλία) 1-1
(56΄ Μπουντ – 40΄ Αμουμά)

Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) 0-1
(67΄ Αλμέιδα)

Ραμποτνίτσκι (ΠΓΔΜ)-Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία) 1-1
(85΄ Ριστόφσκι – 68΄ Καραντενίζ)

Στεάουα Βουκουρ. (Ρουμανία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία) 0-3
(61΄ Μίκελσεν, 67΄ Χέλαντ, 90+3΄ Γένσεν)

Ζίλινα (Σλοβακία)-Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 3-2
(66΄ Παούρ, 77΄,90+4΄ Γουϊλιαμ – 16΄ Μερίνο, 33΄ Κίκε Σόλα)

Μπορντό (Γαλλία)-Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν) 1-0
(27΄ Καρζί)

Οντ (Νορβηγία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 3-4
(1΄ Σάμουελσεν, 20΄ Νορντκβέλε, 22΄ Ρούουντ – 34΄,76΄ Ομπαμεγιάνγκ, 47΄ Κανγκάουα, 85΄ Μχιταριάν)

Άλταχ (Αυστρία)-Μπελενένσες (Πορτογαλία) 0-1
(13΄ Τιάγκο Καέιρο)

Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)-Βοϊβοντίνα (Σερβία) 3-0
(25΄,82΄ Κόπιτς, 51΄ Βάνεκ)

Λεχ Πόζναν (Πολωνία)-Βιντεότον (Ουγγαρία) 3-0
(11΄ Λινέτι, 57΄ Τόμαλα, 68΄ Τράλκα)

Σαουθάμπτον (Αγγλία)-Μίντιλαντ (Δανία) 1-1
(56΄πεν. Ροντρίγκεζ – 45΄ Σπαρβ)

Οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 27/8.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.