diaggelma-tsipra (1)Με το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

«Ένοιωσα την ηθική υποχρέωση να θέσω στη δική σας κρίση όσα έπραξα. Θα υποβάλλω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την παραίτησή μου. Εσείς θα αποφανθείτε με την ψήφο σας αν η συμφωνία που πετύχαμε παρέχει τις προϋποθέσεις για να βγούμε από τα Μνημόνια. Θα μας κρίνετε όλους. Εσείς θα αποφασίσετε ποιος θα διαπραγματευτεί». με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμα του ανακοίνωσε επίσημα την κατάθεση της παραίτησής .

«Επαφίεμαι στην κρίση σας με τη συνείδησή μου ήσυχη» δήλωσε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι προσπάθησε να κάνει πράξη όσα υποσχέθηκε, ενώ έκανε «την υπόθεση της Ελλάδας παγκόσμια υπόθεση» και «την αντίσταση του λαού, σημαία και κίνητρο πάλης για άλλους ευρωπαϊκούς λαούς».

O Aλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου θα υποβάλλει την παραίτησή του. Μετά την παραίτηση της κυβέρνησης θα ακολουθήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών ενώ επικεφαλής υπηρεσιακής κυβέρνησης θα αναλάβει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Βασιλική Θάνου.



Αύριο Παρασκευή στις 2 μ.μ. θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.