platforma708_0Στην απόφαση να ανεξαρτητοποιηθούν μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού κατέληξαν σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας.

Ο λόγος που ελήφθη η απόφαση είναι για να έχουν τηλεοπτικό χρόνο προεκλογικά ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Αυτή η απόφαση αλλάζει τα κοινοβουλευτικά δεδομένα – έστω προσωρινά καθώς η Βουλή θα διαλυθεί. Η Πλατφόρμα αλλά και όσοι βουλευτές συμπράξουν από όσους είπαν «όχι» ή ψήφισαν «παρών» στο τρίτο Μνημόνιο, θα είναι πλέον η τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη καθώς δυνητικά μετρά 43 βουλευτές (32 που καταψήφισαν το 3ο μνημόνιο και οι 11 που δήλωσαν «παρών»). Ετσι, θα πάρουν εκείνοι την τρίτη διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όχι η Χρυσή Αυγή που αριθμεί 17 βουλευτές.

Την απόφαση τόσο για ανεξαρτητοποίηση όσο και για κάθοδο στις εκλογές με νέο κόμμα προανήγγειλε σχεδόν ευθέως live στις τηλεοπτικές κάμερες ο Δημήτρης Στρατούλης, πριν το διάγγελμα του Πρωθυπουργού.

«Είναι σαφές ότι οι δυνάμεις του περήφανου και συντριπτικού ποσοστού του Οχι στο δημοψήφισμα θα βρει τον τρόπο να εκφραστεί πολιτικά» δήλωσε. Εκανε λόγο για «αντιμνημονιακό, πατριωτικό, δημοκρατικό μέτωπο» με στόχος την ακύρωση των μνημονίων και αντικατάστασή τους από πολιτικές ανάπτυξης». Οπως είπε «εφόσον ανακοινωθούν εκλογές οι δυνάμεις του Οχι θα βρουν τον τρόπο να εκφραστούν πολιτικά σ’ αυτές τις εκλογές” .

Ερωτηθείς για το αν θα συμμετάσχει στο μέτωπο αυτό ο Γιάνης Βαρουφάκης απέφυγε να απαντήσει λέγοντας πως «ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί εκλογές και δεν μπορούμε να πούμε <ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε».

Ερωτηθείς αν θα ανεξαρτητοποιηθούν, απάντησε: «Κάθε πράγμα που πρέπει να γίνει θα γίνει στην ώρα του και ο κολιός τον Αύγουστο και όπως ξέρουμε έχουμε Αύγουστο».

Σύμφωνα με πληροφορίες που όμως διαψεύδονταν από την Αριστερή Πλατφόρμα και το Μαξίμου, την πρόταση είχε υποβάλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός – μέσω τρίτου προσώπου – στον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.