ImageHandler (3)«Αν δεν αλλάζεις γραφείο κάθε έξι μήνες, τότε κάτι πηγαίνει στραβά με την εταιρεία», λένε μεταξύ τους αστειευόμενοι οι εργαζόμενοι στον διαδικτυακό κολοσσό.Πριν από μερικές ημέρες ο εκ των ιδρυτών της Google, Λάρι Πέιτζ, ανακοίνωσε τη δημιουργία της Alphabet, ενός νέου εταιρικού σχήματος-ομπρέλας, κάτω από την οποία εντάσσονται με τη μορφή ανεξάρτητων εταιρειών όλες οι επιχειρήσεις που έχει αναπτύξει και στις οποίες συνεχίζει να επενδύει ο διαδικτυακός κολοσσός.

Το νέο σχήμα είναι το αποτέλεσμα ακόμα μιας εταιρικής αναδιοργάνωσης, με στόχο την αποτελεσματικότερη και πιο διαφανή διοίκηση. Ωστόσο, αυτή η διαρκής προσπάθεια αλλαγής λέγεται ότι έχει γίνει ανέκδοτο στα χείλη των εργαζομένων στη Google, όπως τουλάχιστον αποκαλύπτει στο businessinsider.com ένας πρώην υπάλληλος.

«Το εσωτερικό αστείο στη Google ήταν ότι αν δεν αλλάζεις γραφείο κάθε έξι μήνες, τότε κάτι πηγαίνει στραβά με την εταιρεία», υποστηρίζει ο πρώην εργαζόμενος, ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Κάθε φορά που σημειωνόταν κάποια αλλαγή ανώτερου διοικητικού στελέχους ξεκινούσε αναδιοργάνωση για χάρη της αναδιοργάνωσης», είχε ισχυριστεί πρόσφατα άλλος πρώην υπάλληλος της Google. Όλοι πάντως φαίνεται να συμφωνούν ότι οι ιδρυτές της, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπριν, προχωρούν χαράσσοντας μακροπρόθεσμη στρατηγική, χωρίς από την άλλη να διστάζουν ανά πάσα στιγμή μπροστά στο ανακάτεμα της τράπουλας.

protothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.