Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αφορολόγητο μόνο με χρήση πιστωτικών καρτών το επόμενο σχέδιο του ΥΠΟΙΚ

18 Αυγούστου, 2015 by Σταματίνα

ImageHandlerΚίνητρα στους καταναλωτές για την χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών εξετάζει το οικονομικό επιτελείο – Η ιδέα ενεργοποιήθηκε από την έκρηξη της χρήσης καρτών λόγω capital controls.Το ενδεχόμενο της σύνδεσης του ύψους αφορολόγητου με τη χρήση «πλαστικού» χρήματος εξετάζει η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνησή θεωρεί ότι η χρήση των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών για όλες τις αγορές και τις συναλλαγές θα λειτουργήσει θετικά τόσο για τους πολίτες, όσο και για το ίδιο το Κράτος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι η κυβέρνησή πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στον πολίτη να έχει κίνητρα στη χρήση του «πλαστικού»χρήματος. Ωστόσο, όπως τόνισε, δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια απόφαση, αλλά θα εξεταστεί ως πρόταση από το υπουργείο Οικονομικών. Δεν παρέλειψε να τονίσει πάντως ότι οι πολίτες άρχισαν να συνηθίζουν στην ιδέα εξαιτίας του γεγονότος ότι αναγκάστηκαν να καταφύγουν στο πλαστικό χρήμα μετά την επιβολή των capital control.

Μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, σημειώνοντας πως ο υπολογισμός του θα ξεκινήσει αμέσως μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Υπολογίζουμε μέσα στο Σεπτέμβρη, αρχές Οκτώβρη το αργότερο, ώστε να πληρωθεί σε πέντε δόσεις, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Με απλά λόγια, εάν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκηρύξει πρόωρες εκλογές οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν το αργότερο στις 27 Σεπτεμβρίου, ο υπολογισμός του φόρου ακινήτων θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο και ο καταλογισμός του ΕΝΦΙΑ για το νέο έτος θα γίνει μετά τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών…

Για τις φορολογικές δηλώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι προχωράνε με πολύ ικανοποιητικό ρυθμό, καθώς μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί πάνω από 80%.

Ερωτηθείς σχετικά με το Περιουσιολόγιο επισήμανε ότι το σύστημα βρίσκεται υπό επεξεργασία και τόνισε μεταξύ άλλων: «Το Περιουσιολόγιο δεν θα είναι ένας έμμεσος τρόπος φορολογίας του πολίτη, θα είναι μια νέα αρχή στις σχέσεις του φορολογούμενου με τη φορολογική διοίκηση. Θα δηλωθούν τα πάντα και ό,τι επιλέξει κάποιος να το κρύψει οποτεδήποτε και οπουδήποτε το εντοπίσουμε θα έχει υψηλότατα πρόστιμα και προσαυξήσεις».

protothema

This entry was posted on Τρίτη, 18 Αυγούστου, 2015 at 18:40 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply