euro_13.8_708Αλλαγές στην παρακράτηση φόρου, σε μισθούς και συντάξεις φέρνει η τροποποίηση της σχετικής εγκυκλίου από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Για τον εξορθολογισμό της σχετικής διαδικασίας, οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας κατά την καταβολή αποδοχών από 01/08/2015 και μετά, σε μισθωτούς με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για να υπολογίσουν την μηνιαία παρακράτηση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών και την μείωση του φόρου, θα περιορίζουν αναλογικά τον μηνιαίο φόρο που προκύπτει σε τόσα δωδέκατα όσοι και οι μήνες που διαρκεί η σύμβαση. Συνεπώς, εάν η σύμβαση είναι πεντάμηνη, η μηνιαία παρακράτηση θα περιοριστεί στα 5/12 του προκύπτοντος μηνιαίου φόρου.

Αυτή η τροποποίηση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις κατά τις οποίες μισθωτοί έχουν εισόδημα από συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, οπότε το πραγματικό ετήσιο εισόδημά του υπολείπεται κατά πολύ του εισοδήματος που προκύπτει κατόπιν της αναγωγής σε ετήσιο, επί του οποίου υπολογίζεται η παρακράτηση του φόρου και αυτό καθώς σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, για τον προσδιορισμό του συνολικού ετήσιου καθαρού εισοδήματος κάθε δικαιούχου, προκειμένου να γίνει η παρακράτηση φόρου και οι μειώσεις, οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας κάθε μήνα διενεργούν αναγωγή του μηνιαίου φορολογητέου εισοδήματος σε ετήσιο.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.