eraggg-708Για απώλεια 500.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης την πενταετία 2010-2014 κάνει λόγο η έκθεση της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία η οποία παραδόθηκε ήδη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων, και θα παρουσιαστεί όπως κάθε χρόνο, τον Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την έκθεση της συνομοσπονδίας η σχεδιαζόμενη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας όπως αυτή συζητείται στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να είναι μέρος της πολιτικής αντιμετώπισης της ανεργίας.

Συγκεκριμένα η ΓΣΕΕ διαπιστώνει ότι ο αριθμός των μισθωτών με την τυπική εργασιακή σχέση μειώθηκε κατά 492.300 και σε ποσοστό 21,3%, ενώ σχεδόν τα 2/3 της εν λόγω μείωσης αφορούν άνδρες.

Η προσωρινή απασχόληση αντίστοιχα μειώθηκε κατά το 1/4 και κατά 82,2 χιλιάδες μισθωτούς, από τους οποίους το 88% αφορούσε συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης (71,8 χιλιάδες), κυρίως γυναικών.

Στον αντίποδα αυτών των μεταβολών έχουμε το διπλασιασμό σχεδόν των απασχολουμένων με μερική απασχόληση αορίστου διάρκειας (83.250 άτομα και 90%), με τις γυναίκες να συμμετέχουν στην εν λόγω αύξηση σε ποσοστό 57%.

Επιπλέον, όπως τονίζει, καταγράφηκε ένας διπλασιασμός των μερικώς απασχολούμενων.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.