synaulialaikos708Λαβράκι -και μάλιστα πολύ «βαρύ»- έβγαλε η έφοδος κλιμακίου ελεγκτών του ΣΔΟΕ σε συναυλιακό χώρο της Κω, αφού διαπιστώθηκε ότι ο υπεύθυνος του χώρου έκοβε αποδείξεις-μαϊμού!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο δεν χτύπησε στα… τυφλά αλλά πήγε συστημένο, έχοντας στα χέρια του πολλές καταγγελίες για… περίεργη φορολογική συμπεριφορά στο συγκεκριμένο κέντρο. Ο επιτόπιος έλεγχος το βράδυ του Σαββάτου, όταν έδινε συναυλία ο Νίκος Οικονομόπουλος, ήταν αποκαλυπτικός. Ούτε λίγο ούτε πολύ, στο χώρο “δούλευαν” πέντε ταμειακές μηχανές, οι οποίες ήταν αδήλωτες στην εφορία. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσες αποδείξεις “έκοβε” δεν είχαν την παραμικρή αξία!

Από μια πρώτη εκτίμηση μιλάμε για εκατοντάδες παραβάσεις, που βάζουν για τα καλά την επιχείρηση στο στόχαστρο της εφορίας. Ωστόσο, πέρα από την επιχείρηση, θα περάσει από… κρισάρα και ο ίδιος ο τραγουδιστής, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια ήταν η αμοιβή του, με ποιο συμβόλαιο είχε καθοριστεί και ποια είναι η φορολογική συμπεριφορά του τα προηγούμενα χρόνια. Από το υπουργείο Οικονομικών σημειώνουν ότι σε ανάλογες περιπτώσεις διάφοροι καλλιτέχνες είχαν συνδέσει την αμοιβή με τους (ως ποσοστό) με τον τζίρο της συναυλίας και είναι προφανές ότι όσο περισσότερο “μαύρο” είναι το χρήμα που ρέει τόσο μεγαλύτερη και η αμοιβή του καλλιτέχνη.

Μετά κι από αυτό το κραυγαλέο κρούσμα φοροδιαφυγής με ταμειακές μηχανές- μαϊμού, το υπουργείο Οικονομικών επισπεύδει τις αλλαγές στο ποινολόγιο έτσι ώστε η χρήση αδήλωτου φορολογικού μηχανισμού να επισύρει βαρύτατες κυρώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να στηθεί ένα είδος Τειρεσία για φορολογικά αδικήματα, στον οποίο όποιος εγγράφεται θα αντιμετωπίζει ποινές όπως “λουκέτο”, βαρύτατα πρόστιμα, ακόμα και αφαίρεση ΑΦΜ, ανάλογα με το είδος και τη συχνότητα των φορολογικών παραβάσεων στις οποίες θα υποπίπτει.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.