Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΣτΕ: Αποζημίωση 326.150 ευρώ από νοσοκομείο σε εργαζόμενη που τραυματίστηκε από πτώση κλαδιού

7 Αυγούστου, 2015 by Σταματίνα

si-708_12Τραυματίστηκε από την πτώση ενός τεράστιου κλαδιού ευκαλύπτου στην αυλή του νοσοκομείου όπου εργαζόταν. Το κλαδί της προκάλεσε κατάγματα στην αυχενική και θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης και στο πόδι καθώς και κακώσεις στο κεφάλι με συνέπεια να χρειαστεί χειρουργεία και αποκατάσταση.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του νοσοκομείου-εργοδότη και επικύρωσε εφετειακή απόφαση που επέβαλλε στο νοσοκομείο την καταβολή αποζημίωσης στην υπάλληλο.
Το ανώτατο δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή της και δέχθηκε ότι ο τραυματισμός της εργαζόμενης οφείλεται σε υπαιτιότητα των αρμοδίων οργάνων του νοσοκομείου που δεν μερίμνησαν, αν και είχαν υποχρέωση, για τη συντήρηση, τη φροντίδα και τη έγκυρη αποκοπή των επικίνδυνων κλαδιών, καθώς είχε προηγηθεί και αλληλογραφία του νοσοκομείου με σχετική υπηρεσία του Δήμου για την επικινδυνότητα τω υψηλών δένδρων και ζητείτο άδεια κλαδέματος τους. Η αγωγή της εργαζόμενης έγινε δεκτή, με την επιδίκαση αποζημίωσης ύψους 60.150 ευρώ και μηνιαία καταβολή 500 ευρώ έως του ποσού του 266.000 ευρώ. Δηλαδή συνολικά θα πάρει 326.150 ευρώ.

 iefimerida

This entry was posted on Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2015 at 21:42 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply