ΕΠΟ
Πριν από λίγες ημέρες η κλήρωση της Σούπερ Λιγκ περιελάμβανε ομάδες Α και Β και όχι τυχαία, καθώς τότε κανείς δεν γνώρισε το μέλλον της Βέροιας και της Κέρκυρας. Τελικά, αφού η Βέροια παρέμεινε πανηγυρικά στα «μεγάλα σαλόνια» (παρά το καταδικαστικό πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού), την Παρασκευή ήρθε η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για να υποβιβάσει τους Φαίακες και στη θέση τους να επαναφέρει τον Λεβαδειακό που είχε χάσει τη θέση του στο τέλος του περασμένου πρωταθλήματος με αγωνιστικά κριτήρια.

Η Επιτροπή Εφέσεων έλαβε την τελεσίδικη (δηλαδή η Κέρκυρα δεν έχει δικαίωμα προσφυγής στο διαιτητικό δικαστήριο της Ομοσπονδίας) αυτή απόφαση με ψήφους 3-0.

Θυμίζουμε πως η αρχική εισήγηση της EEA έκανε λόγο για υποβιβασμό ή αποβολή των Φαιάκων από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, καθώς είχε κρίνει ομόφωνα πως η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ ήταν εικονική.

Στη συνέχεια, ωστόσο, η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ αποφάσισε με ψήφους 2-1 πως δεν συντρέχει λόγος τιμωρίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ συνεκδικάζοντας τις εφέσεις της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, του Υπεύθυνου Ασκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων κ. ΠΑΝ.ΚΑΡΡΑ και της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ κατά της υπ΄αριθμ. 244/28-7-2015 απόφασης της ΠΕ/S.L. και της ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ, με την υπ΄αριθμ. 67/7-8-2015 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσίαν αυτές.

Εξαφανίζει την προσβαλλόμενη δι΄ αυτών 244/2015 απόφαση της ΠΕ/SUPER LEAGUE. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ την πειθαρχική ποινή της αποβολής από το Πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015. Διατάσσει την απόδοση των παραβόλων στη ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και στην ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.

Επίσης, με την υπ΄αριθμ. 66/7-8-2015 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ κατά της από 21-7-2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της FOOTBALL LEAGUE και της ΠΑΕ ΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.