kwstas-kenteris-o-olumpionikis-pou-egine-ksenodoxos_3.w_lΑυτόν τον Αύγουστο συμπληρώνονται 11 χρόνια από το 2004, τη χρονιά που έβαλε τέλος στην αθλητική καριέρα του Ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη. Δείτε τι κάνει σήμερα.

Εντεκα χρόνια συμπληρώνονται αυτόν τον μήνα από το περιστατικό που έβαλε τέλος στην καριέρα του Ελληνα χρυσού Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, του «γιου του Αιόλου» Κώστα Κεντέρη.

Ηταν 12 Αυγούστου 2004, μία μέρα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, όταν συνέβη ένα περιστατικό για το οποίο κανείς δεν έχει μιλήσει με πλήρη ειλικρίνεια. Η επίσημη εκδοχή είναι ότι στην προσπάθειά τους να μπουν στο Ολυμπιακό Χωριό και ενώ είχαν προηγηθεί αποτυχημένες προσπάθειες να τους εντοπίσουν για αντιντόπινγκ κοντρόλ, ο Κώστας Κεντέρης, με συνεπιβάτη την Κατερίνα Θάνου, χάνει τον έλεγχο της μηχανής του, με αποτέλεσμα να ανατραπεί, στη Γλυφάδα.

Εισάγονται έπειτα από εντολή στο ΚΑΤ, ενώ λίγες ημέρες αργότερα η ΔΟΕ τους αποκλείει από τους Αγώνες.

Τον Σεπτέμβριο του 2011, μαζί με την Κατερίνα Θάνου, αθωώθηκε ομόφωνα σε δεύτερο βαθμό από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Τι κάνει όμως σήμερα ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ;

Σήμερα ο Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ (2000), παγκόσμιος πρωταθλητής (2001) και πρωταθλητής Ευρώπης (2002) είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ενώ «τρέχει» ένα υψηλής αισθητικής ξενοδοχείο στο Πάπιγκο. Πρόκειται για το «Μικρό Πάπιγκο 1700», ένα luxury boutique chalet, στο οποίο μετατράπηκε ένα αρχοντικό το οποίο χρονολογείται από το 1700.

Το οίκημα ανήκε στην οικογένεια της συζύγου του.

Η λιτή και αφαιρετική εικόνα του οικήματος διατηρήθηκε ανέπαφη ενώ τα αντικείμενα που το πλαισίωσαν ανήκουν σε διάσημους σχεδιαστές, όπως Philippe Starck και Achille and Pier Giacomo Castiglioni, Marcel Wanders και Joep Van Lieshout.

 

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.