Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θεόδωρος Καρυπίδης: “Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε εξελίξεις που βάζουν σε περιπέτεια τα εδάφη μας” για την διαχείριση αποβλήτων… (εικόνες)

31 Ιουλίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Κατά τη συνάντηση εργασίας με το γενικό γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων

ΠΕΡΙΦ 3

Συνάντηση εργασίας με θέμα το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μεταξύ του γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ευάγγελου Καπετάνιου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας.

ΠΕΡΙΦ 1
Ο Θ. Καρυπίδης, δίνοντας το στίγμα του περιφερειακού σχεδιασμού για το θέμα των αποβλήτων, τόνισε ότι η Δυτική Μακεδονία ταυτίζεται με τις γενικότερες στοχεύσεις του νέου σχεδιασμού σε ότι αφορά στην προώθηση της αποδοτικής χρήσης των πόρων προς όφελος της κοινωνίας, την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στις δράσεις διαχείρισης, με μείζονα προτεραιότητα την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

“Διαθέτουμε ως περιφέρεια σημαντικές δυνάμεις στον τομέα αυτό και έχουμε πρωτοπορήσει μέσα από τη λειτουργία της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε., αλλά δεν θα δεχθούμε προσβολές, αδικίες και δεν θα συμμετέχουμε σε εξελίξεις που βάζουν σε περιπέτειες τα εδάφη μας” επισήμανε ο περιφερειάρχης, εκφράζοντας στο γενικό γραμματέα την έντονη αντίθεση στη σύμβαση ΣΔΙΤ για το έργο της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ “που παραβιάζει τις αρχές μας στο καίριο ζήτημα των εδαφών”, όπως χαρακτηριστικά είπε.
ΠΕΡΙΦ 2
Απο την πλευρά του ο κ. Καπετάνιος, αναφερόμενος στην κεντρική επιλογή του νέου ΕΣΔΑ δήλωσε πως είναι σχέδιο πρόληψης, δηλαδή μείωσης της παραγωγής αποβλήτων, που απαντά σε στόχους που πρέπει να επιτευχθούν ως το 2020 και στο πλαίσιο αυτό τα τοπικά σχέδια θα πρέπει να εναρμονιστούν με τους στόχους αυτούς.

Ακολούθησε συνάντηση με τους βουλευτές, τους δημάρχους, τη ΔΙΑΔΥΜΑ και υπηρεσιακά στελέχη για το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων και τα Τοπικά Σχέδια Δήμων σε εφαρμογή του νέου Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ και τα προβλήματα διαχείρισης αποβλήτων στους δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

 

This entry was posted on Παρασκευή, 31 Ιουλίου, 2015 at 22:06 and is filed under ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply