Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Την άνοιξη του 2016 και από τη βάση οι εκλογές για νέο πρόεδρο της ΝΔ

24 Ιουλίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΝΔ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΜε ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας, η κοινή συνεδρίαση των οποίων ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 χθες το απόγευμα, ανοίγει ο δρόμος για την εκλογή νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μέχρι την άνοιξη του 2016.

Σύμφωνα με την εισήγηση των οργάνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την αυριανή πολιτική επιτροπή, η ανάδειξη του νέου προέδρου θα γίνει από την κοινωνία, με απώτατο χρονικό ορίζοντα την άνοιξη της επόμενης χρονιάς, γεγονός που ανοίγει το δρόμο και για την παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμάρακη στη θέση του αρχηγού για τουλάχιστον 8 μήνες ακόμη.

Το πότε ακριβώς θα γίνει η εκλογή θα εξαρτηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις πολιτικές εξελίξεις.

Σκοπός τη συνεδρίασης ήταν  να προετοιμάσει την κρίσιμη σύνοδο της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, η οποία συνέρχεται το μεσημέρι της Παρασκευής για να λάβει κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με την ηγεσία του κόμματος.

Εν τω μεταξύ χθες 60 βουλευτές της ΝΔ σε σύνολο 76 που αριθμεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, έβαλαν την υπογραφή τους σε κοινό κείμενο με το οποίο ζητούν να μετατεθεί για αργότερα η εκλογή νέου αρχηγού.

Η πρωτοβουλία ήλθε σαν απάντηση σε πληροφορίες, ότι ο κ. Μεϊμαράκης σκεπτόταν να επιταχύνει τις διαδικασίες ανάδειξης νέου Προέδρου του κόμματος και να ορίσει ως ημερομηνία την 30η Αυγούστου.

Υπέρ της επίσπευσης των διαδικασιών εκλογής αρχηγού στη ΝΔ έχουν ταχθεί σύμφωνα με πληροφορίες οι κ.κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Μειμαράκης επιθυμεί την “νομιμοποίησή του” από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος,ώστε να κλείσει το θέμα της ηγεσίας μέχρι τη σύγκληση του επόμενου τακτικού Συνεδρίου την Άνοιξη του 2016.

Όπως δήλωσε στην πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ,το “μεταβατικός” αναφέρεται μόνο στον χρόνο παραμονής του στην ηγεσία της ΝΔ καθώς κατά τα λοιπά ασκεί όλες τις αρμοδιότητες που απορρέουν από το καταστατικό του κόμματος. Στο πλαίσιο αυτό έχει σημασία η αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Πάντως την τυπική αρμοδιότητα για το θέμα των διαδικασιών εκλογής αρχηγού, έχει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ.

Στο κείμενο για την συλλογή υπογραφών επισημαίνεται η ανάγκη για εκκαθάριση του μητρώου των μελών του κόμματος, προτού να στηθούν κάλπες για την εκλογή αρχηγού, όποια διαδικασία και αν επιλεγεί, κάτι που επίσης είχε επισημάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ στην συνέντευξή του.

Το κείμενο υπέγραψαν οι Απόστολος Βεσυρόπουλος, Μάνος Κόνσολας, Γιώργος Κουμουτσάκος, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Νίκος Δένδιας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Μαρία Αντωνίου, Σοφία Βούλτεψη, Γιάννης Τραγάκης, Θανάσης Μπούρας, Κώστας Τζαβάρας, Κώστας Τσιάρας, Θεόδωρος Καράογλου, Λευτέρης Αυγενάκης, Νότης Μηταράκης, Άννα Καραμανλή, Κώστας Γκιουλέκας, Στέφανος Γκίκας, Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Βαγιωνάς, Αλέξανδρος Κοντός, Ευάγγελος Μπασιάκος, Κώστας Κουκοδήμος, Σίμος Κεδίκογλου, Γιώργος Κασαπίδης, Στέργιος Γιαννάκης, Κώστας Σκρέκας, Κώστας Κατσαφάδος, Τιμολέων Κοψαχείλης, Γιώργος Γεωργαντάς, Θανάσης Δαβάκης, Βασίλης Γιόγιακας, Σάββας Αναστασιάδης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Τάσος Δημοσχάκης, Γιώργος Καρασμάνης, Χρήστος Κέλλας, Κώστας Τασούλας, Μάξιμος Χαρακοπουλος, Χαράλαμπος Αθανασίου, Θεόδωρος Φορτσάκης, Κώστας Βλάσσης, Νίκη Κεραμέως, Γιάννης Ανδριανός, Χρήστος Σταϊκούρας, κ.ά.

Δεν υπέγραψαν, για διαφορετικούς όμως λόγους οι κ.κ. Χρίστος Δήμας, Δημήτρης Κυριαζίδης και Ιωάννης Αντωνιάδης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Γιώργος Βλάχος όπως και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης και ο κ. Δημήτρη Σταμάτη, οι ποίοι δήλωσαν ότι συμφωνούν μεν αλλά θα εκφράσουν την άποψή τους στην Πολιτική Επιτροπή.

Δεν υπέγραψε επίσης η κα Ντόρα Μπακογιάννη οποία όμως έλεγε ότι δεν διαφωνεί με τη χρονική μετάθεση της εκλογικής διαδικασίας καθώς επίσης και οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης.

This entry was posted on Παρασκευή, 24 Ιουλίου, 2015 at 16:12 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply