Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δήλωση του Προέδρου της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλου: Δυστυχώς δεν είναι οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη αλλά οι τράπεζες πάνω από τους ανθρώπους…

23 Ιουλίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

panagopoulos-gseejpgΗ συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, με το νέο Υπουργό κ. Κατρούγκαλο, είχε σαν αντικείμενο την εξέταση των πολύ άμεσων ζητημάτων που σχετίζονται και με τις επικείμενες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους πιστωτές.

Εστιάστηκε στα ζητήματα που αφορούν την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, την επαναρρύθμιση των Συλλογικών Συμβάσεων και του κατώτατου μισθού και βεβαίως σε ζητήματα που οι πιστωτές εγείρουν παράλογες απαιτήσεις, που αφορούν στην απελευθέρωση των απολύσεων, το lock-out και άλλα τέτοια ζητήματα.

Δυστυχώς αυτό που είχαμε επισημάνει από την ανάληψη των καθηκόντων αυτής της Κυβέρνησης και στην προηγούμενη ηγεσία, οι χειρότεροι φόβοι μας γίνονται πραγματικότητα.

Οι καλές προθέσεις φάνηκε ότι δεν αρκούσαν γιατί οι πιστωτές αμφισβητούν όλες τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αυτό που ζητήσαμε από τον Υπουργό είναι στο διάστημα αυτών των διαπραγματεύσεων να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να είναι σε ισχύ η Εθνική Γενική Συλλογή Σύμβαση Εργασίας ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διαπραγματεύσεις για την επαναρρύθμιση και βεβαίως επ’ουδενί δεν πρέπει να αποδεχθεί η Κυβέρνηση την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την εισαγωγή του lock-out στην εθνική νομοθεσία, γιατί αυτά, στην ήδη ζούγκλα αγοράς εργασίας, θα αποτελέσουν και το κύκνειο άσμα της εργασίας όπως θα έπρεπε να είναι σαν οργανωμένη κοινωνική δύναμη.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Κύριε πρόεδρε υπάρχει και ένα άλλο θέμα, ο αντεργατικός νόμος σε σχέση με τους πλειστηριασμούς που οι εργαζόμενοι πλέον πηγαίνουν στον πάτο των διεκδικήσεων…

Σε αυτό όπως γνωρίζετε η ΓΣΕΕ και με την προηγούμενη κυβέρνηση και με την παρούσα έχει τοποθετηθεί. Η αλλαγή κατάταξης των εργαζομένων και η προνομιακή θέση των τραπεζών κατά τη γνώμη μας συνιστά μία όχι απλά απαράδεκτη αλλά ευθέως αντικοινωνική ρύθμιση, γιατί και το τελευταίο στοιχείο προστασίας του εργαζόμενου που μάλιστα χάνει και τη δουλειά του μιας και οι επιχειρήσεις αυτές κλείνουν, αφαιρείται.

Δυστυχώς δεν είναι οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη αλλά οι τράπεζες πάνω από τους ανθρώπους.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

This entry was posted on Πέμπτη, 23 Ιουλίου, 2015 at 13:41 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply