nhsia ΝΗΣΙΤο βρετανικό περιοδικό Hello καλεί τους αναγνώστες του να ανακαλύψουν τα κρυμμένα διαμάντια της Ελλάδας. Είναι επτά νησιά σε Αιγαίο και Ιόνιο που «ζουν» στη σκιά των κοσμοπολίτικων νησιών

όπως αυτά της Σαντορίνης, της Μυκόνου και της Κέρκυρας.

Το περιοδικό τονίζει ότι «οι μικρότεροι και λιγότεροι γνωστοί γείτονες» των υπερπολυτελών θερέτρων «παρέχουν εξ ίσου όμορφο επίγειο παράδεισο».

Μάλιστα, οι συντάκτες του Hello, προκειμένου να δώσουν στους επισκέπτες τους να καταλάβουν ακριβώς για το πού κρύβονται αυτά τα μικρά διαμαντάκια, τα συνδυάζουν με το διάσημο κοντινό τους νησί.

1. Ανάφη: Απέχει μόλις δύο ώρες από τη μαγευτική Σαντορίνη

Βρίσκεται στην κορυφή ενός ηφαιστειογενούς βράχου, με εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα, με αρχιτεκτονικά θαύματα και γραφικούς γκρεμούς. Η Σαντορίνη προκαλεί το αίσθημα ότι βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου. Οι εμβληματικοί αμπελώνες είναι γεμάτοι από διαφορετικές ποικιλίες Σαντορινιού κρασιού, όπως το Ασύρτικο, το Αθήρι, το Μαυροτράγανο και η Μανδηλαριά. Κάντε ένα ταξίδι μόλις δύο ωρών στο απέραντο γαλάζιο, ανατολικά της Σαντορίνης και θα μπορέσετε να ανακαλύψετε την πανέμορφη Ανάφη με την αμφιθεατρική Χώρα να στέκεται σε υψόμετρο 260 μέτρων. Οι αμμουδερές παραλίες του νησιού, τα παραδεισένια νερά και οι απομονωμένες σπηυλιές συμβάλλουν στο να κάνουν την Ανάφη έναν τέλειο προορισμό διακοπών.

2. Η «άγρια» Αλόννησος που βρίσκεται βόρεια της Σκιάθου

Αφεθείτε στη Σκιάθο πριν ενδώσετε στη γνωστή ως «άγρια» Αλόννησο. Στα αρχαία χρόνια ονομαζόταν Ίκος και σύμφωνα με τη μυθολογία, κατοικήθηκε για πρώτη φορά από τον Στάφυλο, τον γιο της Αριάδνης και του Διονύσου, του Ελληνα θεού του κρασιού και της ευθυμίας. Το Πατητήρι, εκεί δηλαδή όπου οι άνθρωποι πατούν τα σταφύλια για να κάνουν κρασί, είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Η Αλόννησος όντας το πιο απομονωμένο των Βορείων Σποράδων (Σκιάθο, Σκόπελο και Σκύρω), αυτό το πανέμορφο νησί έχει γίνει πόλος έλξης για διάσημους που αναζητούν την ησυχία τους μακριά από τα φώτα. Μόλις δύο ώρες με το πλοίο από τον Άγιο Κωνσταντίνο και μόλις 30 λεπτά από τη Σκόπελο, κάντε οπωσδήποτε μια επίσκεψη στο πρώτο θαλάσσιο πάρκο της Ελλάδας, το οποίο ιδρύθηκε το 1992 και αποτελεί καταφύγιο για τις μεσογειακές φώκιες, δελφίνια αλλά και θαλασσοπούλια.

3. Διακοπές στην Κέρκυρα και μετά σαλπάρετε για τους μικρούς αλλά γεμάτους πάθος Παξούς

Οταν νιώσετε χορτασμένοι από το θέαμα της εντυπωσιακής Βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας, από τα τραχιά βουνά και τα μεγάλα και πολυτελή παραθαλάσσια ξενοδοχειακά resorts και αφού ξεδώσετε στα night clubs, σαλπάρετε για το μικρότερο νότιο γείτονα του νησιού, τους Παξούς για να κάνετε μπάνιο στα διάσημα σμαραγδένια πράσινα νερά τους. Πηγαίνετε από παραλία σε παραλία και περιηγηθείτε στο ακατοίκητο νησάκι των Αντιπαών για να δείτε μερικές από τις πιο ωραίες παραλίες της Ελλάδας.

4. Τα νησιά των Ελλήνων καπεταναίων: Χίος και Οινούσες

Είναι η πατρίδα με τα ωραία βαθιά, πράσινα νερά. Η Χίος είναι τέλεια για να οδηγήσετε σε δρόμους γεμάτες με στροφές, να κάνετε μια στάση και να δείτε τα διάσημα μαστιχόδενδρα, τα οποία φυτρώνουν μόνο στο συγκεκριμένο νησί και να ανακαλύψετε τα γοητευτικά μαστιχοχώρια που χρονολογούνται από τον 14ο αιώνα. Επειτα, με πλοίο η με θαλάσσιο ταξί πηγαίνετε στις Οινούσες, ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών και νησίδων, όπου έχει διάσπαρτους μικρούς κολπίσκους. Οι Οινούσες λειτουργούν ως το τέλειο ησυχαστήριο με τη θάλασσα που λαμπυρίζει, τον ήλιο που καίει και τις ταβέρνες που σερβίρουν τέλειες ελληνικές σπεσιαλιτέ.

5. Με βάση τη Νάξο, εξορμήστε στις Μικρές Κυκλάδες

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων με εκπληκτικά ψηλά βουνά, γόνιμες πεδιάδες και φαράγγια, εκπληκτικές παραλίες που θυμίζουν θαλασσογραφίες και παραδοσιακά χωριουδάκια σκαρφαλωμένα στις κορυφές των βουνών. Οσο δύσκολο κι αν σας είναι, αξίζει να ανακαλύψετε και τις λεγόμενες Μικρές Κυκλάδες, ένα από τα λίγα σημεία στην Ελλάδα όπου μπορείτε ακόμη να γευθείτε την εμπειρία της χαμηλών τόνων ζωής, αλλά και να δοκιμάσετε την περιπέτεια. Από τη Νάξο, υπάρχει ένα δίκτυο μικρών πλοίων που συνδέουν αυτά τα νησάκια μεταξύ τους. Πρόκειται για την Ηρακλειά, τη Σχοινούσα, τα Κουφονήσια, τη Δονούσα και την Αμοργό.

6. Μετά την Αθήνα, χαλαρώστε στο νησι-ψαροχώρι Αγκίστρι

Η διπλανή πόρτα της Αθήνας και μια ανάσα από την Αίγινα, το Αγκίστρι είναι γνωστό για το «χαλαρό» νησί. Διαθέτοντας ένα πυκνό δάσος από πεύκα, παραλίες με χαλίκια και γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νεράμ, την ευκαιρία στον επισκέπτη να κάνει οδοιπορικό στη νησίδα Απόνησος και την απόλαυση της μυστικής μαρίνας όπου συχνάζουν ιδιοκτήτες γιοτ και ναυτικοί, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το γαιτί…

7. Επισκεφθείτε το νησί του Ιπποκράτη, την Κω και μετά την ηφαιστειογενή Νίσυρο για να ανακαλύψετε έναν κόσμο γεμάτο από αντιθέσεις

Το ατέλειωτο τοπίο αμμουδερών παραλιών, η ζωντανή νυχτερινή ζωή και τα πολλά αρχαιολογικά μνημεία έχουν εδώ και πολλά χρόνια καθιστούν την Κω σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Κάντε ένα βήμα να ξεφύγετε από την πεπατημένη και συνδυάστε το ταξίδι σας στην Κω με μαι εκδρομή στη Νίσυρο για να τολμήσετε να βιώσετε την αυθεντική ζωή ενός ελληνικού νησιού, όπου οι παραλίες είναι έξοχες και τα ιαματικά σπα είναι φυσικά. Επισκεφθείτε το ηφαίστειο και κατεβείτε στους τρεις του κρατήρες για μια μοναδική εμπειρία.


Μαριάννα Μαρμαρά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.