Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στο εδώλιο ο αρχιεπίσκοπος για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

11 Ιουλίου, 2015 by Σταματίνα

sto-edwlio-o-arxiepiskopos-gia-tin-kakopoiisi-anilikwn.w_lΞεκινά στο Βατικανό η δίκη του αρχιεπισκόπου που κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Κατηγορείται ότι πλήρωνε μικρά αγόρια για να κάνει σεξ μαζί του.Ξεκινά σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου της Αγίας Έδρας η δίκη του Γιόζεφ Βεσελόφσκι, πρώην αρχιεπισκόπου και πρεσβευτή του πάπα στη Δομινικανή Δημοκρατία, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και για κατοχή παιδικής πορνογραφίας.

Αν κριθεί ένοχος για κακοποίηση ανηλίκου, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια κάθειρξη και σε δύο ακόμη χρόνια για κατοχή παιδικής πορνογραφίας.
Πρόκειται για την πρώτη δίκη που θα διεξαχθεί βάσει των κανόνων που όρισε ο αργεντίνος ποντίφικας Φραγκίσκος σε μια προσπάθεια να λογοδοτούν οι ιερείς για τις πράξεις τους και να αποδείξει ότι το Βατικανό είναι ευαίσθητο απέναντι στην οργή που έχει ξεσπάσει σε όλο τον κόσμο για τα επανειλημμένα σκάνδαλα κακοποίησης παιδιών από κληρικούς.

Ο 66χρονος Πολωνός πρώην αρχιεπίσκοπος, που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στο Βατικανό, ανακλήθηκε στη Ρώμη από τη Δομινικανή Δημοκρατία το 2013, αφού τα τοπικά μέσα τον κατηγόρησαν ότι πλήρωνε μικρά αγόρια για να επιδίδεται μαζί τους σε σεξουαλικές πράξεις.

Ο πάπας ζήτησε να διεξαχθεί ποινική έρευνα εναντίον του Βεσελόφσκι, ο οποίος συνελήφθη τον Σεπτέμβριο και έκτοτε κρατείται στο Βατικανό.

Μετά τη σύλληψή του ερευνητές του Βατικανού εντόπισαν υλικό παιδικής πορνογραφίας στον υπολογιστή του, ενώ δικαστήριο του Βατικανού έχει ήδη αποσχηματίσει τον Πολωνό.

Αν κριθεί ένοχος για κακοποίηση ανηλίκου, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια κάθειρξη και σε δύο ακόμη χρόνια για κατοχή παιδικής πορνογραφίας.

Την ποινή του είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα την εκτίσει στην Ιταλία και όχι στο Βατικανό. Αξιωματούχοι έχουν επίσης αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Βεσελόφσκι να εκδοθεί στην Πολωνία ή στη Δομινικανή Δημοκρατία.

thetoc

This entry was posted on Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2015 at 23:09 and is filed under ΠΑΙΔΙ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply