Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μπλοκάρουν τις κρατήσεις από τα ελληνικά τουριστικά γραφεία

8 Ιουλίου, 2015 by Σταματίνα

ekopsan-tis-kratiseis-apo-ellinika-taksidiwtika-grafeia.w_lΕκτός του συστήματος κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων 32 εταιρειών του εξωτερικού βρίσκονται από την περασμένη Τρίτη τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.
Εκτός του συστήματος κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων 32 εταιρειών του εξωτερικού βρίσκονται από την περασμένη Τρίτη τα ταξιδιωτικά πρακτορεία.

Συγκεκριμένα οι ξένες εταιρείες αφαίρεσαν την πλακέτα τους από το BSP Ελλάδας, με αποτέλεσμα τα τουριστικά γραφεία να μην μπορούν να κάνουν κρατήσεις και αγορά αεροπορικών εισιτηρίων.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εγγυητικές επιστολές των ελληνικών τουριστικών γραφείων αλλά οι αεροπορικές αφενός φοβούνται ότι δεν θα πληρωθούν αφετέρου ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν θα είναι ικανό να πληρώσει τις εγγυητικές.

Τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία που έχουν συνεργασίες στο εξωτερικό, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κρατήσεις εισιτηρίων, αλλά μόνο από το εξωτερικό, όπως και οι ιδιώτες με πιστωτική κάρτα ή μετρητά.

Σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν η Turkish Airlines, η Emirates, η Virgin, η Qatar, η Quantas, η Air Baltic, η Pegasus, η China Airlines, η China Eastern, η China Southern, η Philippines και η Cathay.

Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση της Emirates η οποία αφού επιβεβαιώνει την απόφασή της να παύσει προσωρινώς την πώληση εισιτηρίων της εταιρείας μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων και tour operators που έχουν τη βάση τους στην Ελλάδα σημειώνει ότι διατηρεί τις ήδη ισχύουσες επιλογές έκδοσης και κράτησης εισιτηρίων μέσω του Γραφείου Κράτησης και Έκδοσης εισιτηρίων της Emirates στην Αθήνα, μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου Εξυπηρέτησης Πελατών και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.emirates.gr».

thetoc

This entry was posted on Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2015 at 22:17 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply