Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα «διαφανή» φορτηγά ασφαλείας της Samsung (εικόνες + video)

30 Ιουνίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Για να βλέπουν οι οδηγοί μπροστά και να κάνουν ασφαλείς προσπεράσεις

samsung car
Μια νέα τεχνολογία όχι σε κινητά, ούτε σε ταμπλέτες ή εφαρμογές, αλλά σε… νταλίκες και φορτηγά ελπίζει να εφαρμόσει η Samsung, με σκοπό να σώσει τις ζωές οδηγών και να βελτιώσει την οδική ασφάλεια σε αυτοκινητοδρόμους μιας λωρίδας κυκλοφορίας.

Η κορεατική εταιρεία θέλει να βγάλει μια νέα σειρά «Safety Trucks» (φορτηγά ασφαλείας), θέλοντας να μειωθεί ο υψηλός αριθμός τροχαίων ατυχημάτων στην Αργεντινή, που σημειώνονται κατά τις προσπεράσεις σε δρόμους μιας λωρίδας κυκλοφορίας. Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής σκοτώνεται ένας άνθρωπος σχεδόν κάθε μία ώρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, τα νέα φορτηγά θα χρησιμοποιούν κάμερες, ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο και μια μεγάλη οθόνη προβολής, που θα επιτρέπει στους οδηγούς που ακολουθούν να βλέπουν τι συμβαίνει μπροστά στο δρόμο, μειώνοντας τον κίνδυνο συγκρούσεων.

Η εταιρεία έχει επιβεβαιώσει, ότι η τεχνολογία αυτή λειτουργεί και πως μπορούν να σωθούν ζωές. «Το επόμενο βήμα είναι να γίνουν οι αντίστοιχες δοκιμές, σύμφωνα με τα υπάρχοντα εθνικά πρωτόκολλα και την απόκτηση των αναγκαίων αδειών και εγκρίσεων».

samstv1samstv2samstv3samstv4samstv5

newsbeast

This entry was posted on Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2015 at 08:05 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply