Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς να φτιάξετε αυτοσχέδιο κλιματιστικό με λιγότερα από $50 (εικόνες + video)

30 Ιουνίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

εφευρεση - κλιματιστικοΔεδομένου ότι είναι καλοκαίρι και ο καύσωνας είναι προ των πυλών, τα κλιματιστικά είναι μια αναγκαιότητα και ένας YouTuber δείχνει στον κόσμο πώς να φτιάξουν ένα, που λειτουργεί με τη χρήση ηλιακής ενέργειας, με κόστος κάτω των 50 δολ.

Ένα βίντεο από τον YouTuber, desertsun02, σε ένα κανάλι για ενεργειακά έργα, κάνει το γύρο του Facebook και έχει σχεδόν 3 εκατομμύρια views.

homemade air conditioner

Στο βίντεο, ο desertsun02 δείχνει στους τηλεθεατές πώς να κάνει μια σπιτική μονάδα ψύξης που μπορεί να μετατρέπει τον αέρα σε κρύο, χρησιμοποιώντας μόνο ένα σωλήνα από PVC, ένα μικρό ανεμιστήρα, ένα ψυγείο και λίγο πάγο.

Το όλο έργο θα κοστίσει λιγότερο από 50 δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις – μη συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών εργαλείων που χρησιμοποιεί ο desertsun02 και θα χρειαστεί περίπου 15 λεπτά.

holes! homemade air conditioner

Αρχικά, ο desertsun02 έκανε δύο τρύπες στην κορυφή του ψυγείου με ένα ηλεκτρικό πριόνι. Μέτρησε τις τρύπες για να χωρέσει το σωλήνα PVC καθώς και τον μικρό ανεμιστήρα.

Στη συνέχεια γέμισε το ψυγείο με πάγο – συνέστησε τη χρήση δύο μεγάλων κανατών παγωμένου νερού και τοποθέτησε τον ανεμιστήρα προς τα κάτω προς τον πάγο.

Εδώ είναι το τελικό αποτέλεσμα:

homemade air conditioner

Ο ανεμιστήρας συνδέθηκε με μια μπαταρία που ο desertsun02 είπε ότι θα διαρκέσει επτά ώρες με το λιώσιμο των πάγων μετά από περίπου πέντε ώρες. Θα μπορούσε επίσης να είναι με ηλιακή ενέργεια.

Αν και εμφανισιακά δεν είναι ωραίο, το έργο αυτό θα μπορούσε να κοστίσει συνολικά 100 και 200 δολ. φθηνότερα από τις περισσότερες μονάδες κλιματισμού που βρίσκονται στα καταστήματα.

Δείτε το βίντεο:

 

newmoney

This entry was posted on Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2015 at 16:55 and is filed under ΑΣΤΕΙΑ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply