Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παράθυρο να παρθεί πίσω το δημοψήφισμα άνοιξε ο Δραγασάκης

30 Ιουνίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Εισηγήθηκα στον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση των θεσμών

dragasakhw ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ«Η χώρα έχει χρηματοδοτικές ανάγκες για να πληρώνει τα παλιά χρέη. Εδώ που είμαστε χρειαζόμαστε μια πιο συγκεκριμένη λύση. Γι’ αυτό υποβάλαμε ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα, για δύο έτη, ώστε να μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές και να δούμε ανάπτυξη συντομότερα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Αυτή η κυβέρνηση παρέλαβε ένα πρόγραμμα περατωμένο, από το περσινό καλοκαίρι, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στη δημόσια τηλεόραση και πρόσθεσε πως πρέπει να βρεθεί μία λύση ανάμεσα στην Αθήνα και τους θεσμούς αλλά όχι στη βάση της υποταγής, ούτε σε μία τυφλή ρήξη.

«Μιλάμε για ένα πρόγραμμα το οποίο έχει αποτύχει. Το πρόγραμμα σήμερα έληξε τυπικά, ωστόσο είχε τελματωθεί από πέρσι το καλοκαίρι» είπε ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεσε: Είμαστε στο έκτο έτος λιτότητας και ύφεσης, δεν μπορούμε να μιλάμε για μείωση μισθών και συντάξεων ως μέσα εξόδου από την κρίση».

Όσον αφορά στο αποψινό Eurogroup, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε πως «έγινε μια πρώτη συζήτηση, η οποία θα συνεχιστεί αύριο, ώστε να αποσαφηνιστεί το κλίμα και τα μέτρα της συμφωνίας».

«Θέλουμε συμφωνία, αλλά μία συμφωνία βιώσιμη και γι’ αυτούς και για εμάς. Να πετύχουμε μια συμφωνία που θα εκπληρώνει κάποια κριτήρια» υπογράμμισε ο Γιάννης Δραγασάκης, ενώ σχετικά με το δημοψήφισμα σημείωσε πως υπάρχει η πιθανότητα να μην διεξαχθεί τελικά, αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης. «Το δημοψήφισμα προκηρύχθηκε για να επιτευχθεί συμφωνία με συγκεκριμένα κριτήρια» είπε χαρακτηριστικά.

«Εισηγήθηκα στον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση των θεσμών», αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα της Κυριακής, το οποίο «δεν άρεσε, γιατί οι εταίροι έχουν συνηθίσει στο yes».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει από τον Φεβρουάριο, αν υπήρχε πολιτική βούληση» εξηγώντας παράλληλα, ότι πάμε σε νέο πρόγραμμα, σε νέο σχέδιο.

Τέλος, διευκρίνισε πως υπάρχει θέμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση, ενώ δεν δίστασε, χωρίς να κατονομάσει, να κάνει λόγο για διάφορες δυνάμεις του εξωτερικού «που θέλουν να βγούμε από το ευρώ, καθώς φαντάζονται μια πιο συγκεντρωτική και αυταρχική Ευρώπη, υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν διπλό νόμισμα με μνημόνιο, άλλες δυνάμεις θέλουν -ενδεχομένως- μια χρεοκοπία της Ελλάδας εντός του ευρώ» κατέληξε.

πρώτο θέμα

This entry was posted on Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2015 at 23:16 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply