Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Βαρουφάκης θα κάνει… μήνυση κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης για να μπλοκάρει το Grexit

30 Ιουνίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ TELEGRAPH
BAROYFAKHS - ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
Η βρετανική Telegraph, σε αποκλειστικό ρεπορτάζ της, αναφέρει ότι η Ελλάδα απειλεί να πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να μην βγει από το ευρώ.

Μάλιστα, τονίζεται ότι έχει ζητήσει δικαστική διαταγή κατά των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να εμποδίσει την αποπομπή της χώρας από το ευρώ και να σταματήσει την ασφυξία του τραπεζικού συστήματος.

Επίσης, στο δημοσίευμα της Daily Telegraph υπάρχουν και δηλώσεις του Ελληνα ΥΠΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη που αναφέρει «Η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει χρήση όλων των νομίμων δικαιωμάτων της. Παίρνουμε συμβουλές και σίγουρα θα εξετάσουμε μια προσφυγή στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Οι συνθήκες της ΕΕ δεν προβλέπουν την έξοδο από το ευρώ και αρνούμαστε να το αποδεχθούμε. Η ένταξή μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη».
Βεβαίως αν προχωρήσει η Ελλάδα σε μια τέτοια κίνηση κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το μέλλον της μιας και θα πάει σε ανοιχτό «πόλεμο» με την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Telegraph, Έλληνες αξιωματούχοι έχουν αναφέρει ότι εξετάζουν σοβαρά να μηνύσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για το πάγωμα της έκτακτης ρευστότητας προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες στα 89 δισ.ευρώ. Η ΕΚΤ απέρριψε αίτημα της Αθήνας για αύξηση της ρευστότητας κατά 6 δισ.ευρώ για να καλυφθούν οι εκροές, αναφέρει η εφημερίδα.

Η κυβέρνηση παραβιάζει, prima facie, το νομικό καθήκον της ΕΚΤ να διατηρεί την χρηματοοικονομική σταθερότητα, σημειώνεται στο δημοσίευμα. “Πώς μπορούν να δικαιολογήσουν την δημιουργία αυτών των εκροών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα;”, αναφέρει ένας αξιωματούχος.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει αρκετή ρευστότητα για να συνεχίσει μέχρι το δημοψήφισμα αλλά αναγνώρισε ότι οι κεφαλαιακοί έλεγχοι δυσκολεύουν τις ελληνικές επιχειρήσεις.

imerisia

This entry was posted on Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2015 at 14:51 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply