Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι τζιχαντιστές κόβουν δικό τους νόμισμα

26 Ιουνίου, 2015 by Σταματίνα

oi-tzixantistes-koboun-diko-tous-nomisma.w_lΦωτογραφίες από τα πρώτα νομίσματα που αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν στο «κράτος» τους οι τζιχαντισές άρχισαν να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο.
Φωτογραφίες από τα πρώτα νομίσματα που αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν στο «κράτος» τους οι τζιχαντισές άρχισαν να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο.

Το νόμισμα ονομάζεται «Δηνάριο του Ισλαμικού Κράτους» και ήδη έχουν κοπεί κέρματα του ενός και των πέντε δηναρίων. Στην μία όψη τους φέρουν την φράση «Ισλαμικό Κράτος – Χαλιφάτο βασισμένο στο δόγμα του Προφήτη» γραμμένη στα αραβικά. Στην άλλη πλευρά του κέρματος των 5 δηναρίων υπάρχει ανάγλυφη παράσταση της υφηλίου, γεγονός που από ορισμένους αναλυτές εξηγήθηκε ως μια προσπάθεια να τονιστεί η φιλοδοξία των ισλαμιστών να κυριαρχήσουν σε όλων τον κόσμο. Στο κέρμα του ενός δηναρίου αναπαριστώνται επτά στάχυα.

Εχουν καθορίσει και την ισοτιμία με το δολάριο

Οι τζιχαντιστές θα προσχωρήσουν σε μαζική κοπή κερμάτων καθώς στα χέρια τους πιστεύεται ότι έχουν μεγάλες ποσότητες πολύτιμων μετάλλων από λεηλασίες. Εχουν μάλιστα καθορίσει και τις ισοτιμίες του νομίσματός τους έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Το κέρμα των 5 δηναρίων ισοδυναμεί με 694 δολάρια και το ένα δηνάριο ισοδυναμεί με 139 δολάρια.

thetoc

This entry was posted on Παρασκευή, 26 Ιουνίου, 2015 at 19:33 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply