σπηλαιο 23Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις στο Σπήλαιο Γρεβενών για τον οπλαρχηγό Θεόδωρο Ζιάκα.

Μπορεί ο καιρός να ανησύχησε στην αρχή τους διοργανωτές αλλά στην συνέχεια, πήγαν όλα …ρολόϊ.

Ο Σύλλογος Σπηλαιωτών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία (για πρώτη φορά) με τον Σύλλογο Σπηλαίου Γρεβενών,  και την τοπική κοινότητα, υποδέχθηκαν συνολικά: περισσότερους από τετρακόσιους συνδημότες μας , που διασκέδασαν με την ορχήστρα του Αποστόλη Κασιάρα μέχρι τις… τελευταίες πρωινές ώρες.σπηλαιο 22

Την πρώτη βραδυά των εκδηλώσεων, χόρεψε (και εντυπωσίασε), ο σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης “ Ο Αιμιλιανός”.

Γράφει ο Βασίλης Αποστόλου, αντιπρόεδρος του συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης “Ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ” :

Οι χορευτές του συλλόγου μας χόρεψαν το Σάββατο στις 10 η ώρα μ.μ με συνοδεία της παραδοσιακής γρεβενιώτικης ορχήστρα του Αλέξη Κασιάρα τοπικούς χορούς, τραγούδησαν τοπικά χορευτικά τραγούδια.

Ακολούθησε γλέντι στην πλατεία του χωριού με πάνδημη συμμετοχή των κατοίκων και όλων των παραβρεθέντων που από νωρίς είχαν κατακλύσει το ιστορικό και πολυτραγουδισμένο Σπήλαιο. Προσφέρθηκε το παραδοσιακό έδεσμα “σουγλιμάδα”. Σουγλιμάδα είναι κομμάτια χοιρινού ή πρόβειου κρέατος τα οποία σουβλίζονται σε σιδερένιες βέργες και ψήνονται με περιστροφή στα κάρβουνα. Υποκοριστικό είναι το σουβλάκι. Δυστυχώς σήμερα το παραδοσιακό έδεσμα “σουγλιμάδα” όπως μας κληροδοτήθηκε από τους προγόνους μας επικράτησε να ονομάζεται με την ξενόφερτη λέξη “κεμπάπ”.

Δείτε εικόνες και video από την 1η μέρα των εκδηλώσεων:
(Κάντε κλικ για μεγέθυνση)
σπηλαιο 17 σπηλαιο 12 σπηλαιο 18 σπηλαιο 19 σπηλαιο 16 σπηλαιο 13 σπηλαιο 14 σπηλαιο 15 σπηλαιο 20 σπηλαιο 21 σπηλαιο 23 σπηλαιο 24 σπηλαιο 25 σπηλαιο 27 σπηλαιο 26 σπηλαιο 29 σπηλαιο 28 σπηλαιο 30 σπηλαιο 31 σπηλαιο 32 σπηλαιο 33 σπηλαιο 34 σπηλαιο 35 σπηλαιο 36 σπηλαιο 37 σπηλαιο 38 σπηλαιο 40 σπηλαιο 39

Δείτε όλα τα video στο κανάλι μας στο youtube πατώντας εδώ

Γίνετε φίλοι μας, (συνδρομητές δωρεάν) για να τα βλέπετε όλα πρώτοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.