o-gamos-eunoei-perissotero-tin-ugeia-twn-antrwn.w_lΦαίνεται ότι ο γάμος είναι πιο ευεργετικός για τους άντρες από ότι για τις γυναίκες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανία.Ο γάμος είναι πιο ευεργετικός για τους άνδρες από ότι για τις γυναίκες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Η μελέτη που ολοκληρώθηκε από το University College του Λονδίνου, το London School of Economics και τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής κατέδειξε ότι οι ανύπαντροι άντρες υφίστανται περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους απ’ότι οι ανύπαντρες γυναίκες.

Γυναίκες της μέσης ηλικίας οι οποίες δεν έχουν παντρευτεί ποτέ έχουν σχεδόν την ίδια πιθανότητα να αναπτύξουν διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση με τις έγγαμες γυναίκες

«Ο έγγαμος βίος φαίνεται ότι ευεργετεί περισσότερο τους άνδρες» δήλωσε ο ‘Eλληνας γιατρός κι ερευνητής George Ploubidis, στο UCL Institute of Education. «Η κατάσταση αγαμίας ή απλής συμβίωσης είναι λιγότερο επιζήμια για τις γυναίκες απ’ότι για τους άντρες», συμπλήρωσε.

Στη μελέτη εξετάστηκαν οι περιπτώσεις 10.000 ανθρώπων που γεννήθηκαν στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία την ίδια εβδομάδα, την άνοιξη του 1958, διαπιστώθηκε ότι οι ανύπαντροι άντρες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αναπνευστικών προβλημάτων, από ό,τι οι ανύπαντρες γυναίκες.

Η έρευνα κατέδειξε επίσης ότι ο δείκτης καρδιακών προβλημάτων τείνει να αυξηθεί κατά 14 τοις εκατό στους ανύπαντρους άντρες, αλλά δεν είναι καθόλου εμφανής σε ανύπαντρες γυναίκες.

Το διαζύγιο αποδειχθηκε ότι δεν έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στην μελλοντική υγεία των ανδρών και των γυναικών, ειδικά όταν βρίσκουν νέο σύντροφο και επισυνάπτουν μακροχρόνια σχέση.

«Πολυάριθμες μελέτες έχουν καταδείξει ότι οι παντρεμένοι ενήλικες άντρες έχουν καλύτερη υγεία από τους ανύπαντρους», δήλωσε ο Δρ. Ploubidis «ενώ οι άνθρωποι που βιώνουν χωρισμό και διαζύγιο, βρίσκονται τελικά σε παρόμοια επίπεδα υγείας με τους έγγαμους»

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.