Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Χίλαρι Κλίντον: Θα είμαι η νεότερη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ

14 Ιουνίου, 2015 by Σταματίνα

xilari-klinton-tha-eimai-i-neoteri-gunaika-proedros.w_lΗ 67χρονη υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος έκοψε τη συζήτηση γύρω από την ηλικία της κατά την πρώτη μεγάλη προεκλογική της ομιλία στη Νέα Υόρκη.Η Χίλαρι Κλίντον υπενθύμισε, πως εάν εκλεγεί, θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

“Ισως δεν είμαι η νεότερη από τους υποψήφιους στις εκλογές αυτές … αλλά θα είμαι η νεότερη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ”, είπε η Χίλαρι Κλίντον μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές της εμφανιζόμενη, με φόντο τους ουρανοξύστες του Μανχάταν, ως προστάτιδα της μεσαίας τάξης και δεσμευόμενη για μία σειρά οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών μεταρρυθμίσεων.

…Κατά των αφεντικών, υπέρ κάθε Αμερικανού

“Είμαι υποψήφια για να βρεθεί η οικονομία στην υπηρεσία τη δική σας και κάθε Αμερικανού”, δήλωσε η Κλίντον.”Η ευημερία δεν μπορεί να προορίζεται μόνο για τους διευθυντές των επιχειρήσεων και για τα αφεντικά των επενδυτικών ταμείων. Η δημοκρατία δεν μπορεί να βρίσκεται αποκλειστικά στην υπηρεσία των δισεκατομμυριούχων”, πρόσθεσε εντείνοντας την κριτική της απέναντι στη Γουόλ Στριτ και επισημαίνοντας το γεγονός ότι οι 25 μεγαλύτεροι διαχειριστές επενδυτικών ταμείων κερδίζουν περισσότερα από όλους μαζί τους νηπιαγωγούς της χώρας.

Για την πρώτη της αυτή μεγάλη προεκλογική ομιλία, δύο μήνες μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, η Χίλαρι Κλίντον επέλεξε έναν τόπο υψηλού συμβολισμού, το νησί Φράνκλιν Ρούζβελτ, του δημοκρατικού προέδρου του, πατέρα του New Deal.

Εκτός του Ρούζβελτ, η Χίλαρι αναφέρθηκε σε δύο αμερικανούς προέδρους, τον σύζυγό της Μπιλ Κλίντον, που βρισκόταν κάτω από το βήμα, και τον Μπαράκ Ομπάμα, στην κυβέρνηση του οποίου υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών από το 2009 έως το 2013.

Ανακοινώνοντας ότι θα παρουσιάσει εντός των προσεχών εβδομάδων σειρά συγκεκριμένων προτάσεων, έδωσε μία εικόνα κάνοντας λόγο για φορολογική μεταρρύθμιση ώστε να δοθούν στις επιχειρήσεις κίνητρα για να επενδύσουν στις ΗΠΑ, χορήγηση βοήθειας προς τους επιχειρηματίες, αύξηση των κονδυλίων για την έρευνα, επενδύσεις στην έρευνα, με στόχο οι ΗΠΑ να γίνουν “η υπερδύναμη της καθαρής ενέργειας του 21ου αιώνα”.

Για τα παιδιά και τις γυναίκες

Μεγάλο μέρος της ομιλίας της όμως αφιέρωσε στα δικαιώματα των παιδιών και των γυναικών, προτείνοντας τη γενικευμένη εφαρμογή της φοίτησης των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς πριν από το νηπιαγωγείο και την παροχή βοήθειας για τη φύλαξη των παιδιών μικρής ηλικίας.

“Η χώρα μας δεν θα γίνει ανταγωνιστική ή δίκαιη όσο δεν βοηθούμε τις οικογένειες να δώσουν στα παιδιά τους την καλύτερη δυνατή εκκίνηση για τη ζωή τους, είπε.

thetoc

This entry was posted on Κυριακή, 14 Ιουνίου, 2015 at 19:13 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply