panelladikes-eksetaseis-ta-panw-kai-ta-katw-twn-basewn.w_lΤι δείχνουν τα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα, πότε βγαίνουν οι βαθμοί και οι βάσεις των Πανελλαδικών εξετάσεων.Πτώση βάσεων σε Νομικές, Παιδαγωγικά και Πολυτεχνεία και «βουτιά» σε Φυσικομαθηματικές, δείχνει η βαθμολόγηση των γραπτών των γραπτών των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Η εικόνα από τα βαθμολογικά κέντρα ανά Πεδίο

1ο Πεδίο (Θεωρητικές Επιστήμες)

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να αναμένουν πτώση βάσεων σε Νομικές, αλλά και σε Παιδαγωγικές Σχολές. Στις σχολές Ιστορίας και Αρχαιολογίας, όπου έχουν δοθεί περισσότερες θέσεις εισακτέων, η πτώση μπορεί να είναι μεγαλύτερη.

2ο και 4ο πεδίο Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές σχολές

Οι δημοφιλείς Πολυτεχνικές σχολές αναμένεται να παρουσιάσουν αισθητή πτώση των βάσεών τους. Πτώση αναμένεται και στις Φυσικομαθηματικές. Εκπαιδευτικοί εκτιμούν, ότι σε ορισμένες από αυτές τις σχολές οι βάσεις μπορεί να χάσουν έως και 500 μόρια και να επιστρέψουν στο 18,5 που ήταν πρόπερσι ο μέσος όρος βαθμολογίας για την εισαγωγή.

3ο πεδίο Επιστήμες υγείας

Οι άριστοι, που παραδοσιακά συνωστίζονται στις Ιατρικές σχολές θα συγκρατήσουν τις βάσεις που κανονικά θα παρουσίαζαν πτώση εξαιτίας της δυσκολίας των θεμάτων της Βιολογίας κατεύθυνσης που είναι το πρώτο μάθημα βαρύτητας. Δυσκολότερα τα θέματα και σε Φυσική και Μαθηματικά κατεύθυνσης. Εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό η βάση της Ιατρικής Αθηνών να «επιστρέψει» γύρω στα 19.000 μόρια.

4ο πεδίο Επιστήμες οικονομίας και διοίκησης

Στις σχολές του Πεδίου, η ζυγαριά ισορροπεί μεταξύ των σχετικά εύκολων θεμάτων στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας που είναι το πρώτο μάθημα βαρύτητας του πεδίου και των δύσκολων θεμάτων στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας που είναι το δεύτερο μάθημα βαρύτητας. Αναμένεται οι βάσεις να κινηθούν στα περσινά επίπεδα.

Οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ του 2015 αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.

Πότε ανακοινώνονται οι βαθμοί

Εως και την Παρασκευή 19 Ιουνίου λήγει ο χρόνος βαθμολόγησης των μαθημάτων, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που εστάλη στα βαθμολογικά κέντρα. Ετσι, αναμένεται από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου να αναρτηθούν οι βαθμολογίες στα λύκεια της χώρας.

Μετά την Παρασκευή 19 Ιουνίου για όλα τα μαθήματα, θα ακολουθήσουν οι τεχνικές διαδικασίες ώστε οι βαθμολογίες να αποσταλούν στα λύκεια της χώρας, όπου και θα αναρτηθούν.
Την ημέρα της ανάρτησης οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαία ελληνικά.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.