kinezoi-xaker-tinaksan-ston-aera-to-amerikaniko-sustima.w_lΣτο «κόκκινο» οι αμερικανικές αρχές μετά την επίθεση που δέχθηκε το αμερικανικό Δημόσιο από κινέζους χάκερ.Κινέζοι χάκερ, οι οποίοι έκλεψαν τα δεδομένα εκατομμυρίων αμερικανών δημόσιων υπαλλήλων, κατάφεραν επίσης να συλλέξουν πληροφορίες για προσωπικό που έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα ή απόρρητα δεδομένα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, οι χάκερ κατάφεραν να διεισδύσουν στην τράπεζα δεδομένων που περιέχει τους φακέλους σχεδόν όλων των αμερικανών δημόσιων υπαλλήλων ή εργολάβων που έχουν τις τελευταίες δεκαετίες πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες, για παράδειγμα στα στρατιωτικά απόρρητα, αναφέρει η εφημερίδα.

Πληροφορίες για το προσωπικό της CIA ενδέχεται να έχουν επίσης αποκαλυφθεί
“Πρόκειται για μια εν δυνάμει καταστροφή σε όρους αντικατασκοπείας”, δήλωσε στην Washington Post ο Τζόελ Μπρένερ, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής αντικατασκοπείας.

Το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού (OPM), που διαχειρίζεται αυτή τη βάση δεδομένων, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του την πειρατεία, όμως επιφυλάχθηκε να την αποδώσει στους Κινέζους.

Υπάρχουν “πολλές πιθανότητες” να εκλάπησαν πηροφορίες ασφαλείας που αφορούν “νυν, πρώην ή εν δυνάμει” ομοσπονδιακούς εργαζομένους και άλλους μισθωτούς που πρέπει να διαθέτουν άδεια πρόσβασης σε εμπιστευτικές πληροφορίες για να μπορούν να εργαζονται με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, δήλωσε ο Σάμιουελ Σούμαχ, ο εκπρόσωπος του OPM.

Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματούχο της αντικατασκοπείας τον οποίο επικαλείται η Washington Post, τα πολύ προσωπικά δεδομένα που περιέχονται στα αιτήματα για άδεια πρόσβασης σε απόρρητες πληροφορίες, μπορούν να χρησιμεύσουν για να εκβιασθούν οι κάτοχοι των αδειών πρόσβασης, οι οποίοι καθίστανται έτσι “ευκολότεροι στόχοι για στρατολόγηση από τις υπηρεσίες κατασκοπείας ξένης χώρας”, υπογράμμισε.

Πληροφορίες για το προσωπικό της CIA ενδέχεται να έχουν επίσης αποκαλυφθεί.

Η αμερικανική κυβέρνηση παραδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα πως τα δεδομένα 4 εκατ. ομοσπονδιακών υπαλλήλων εκλάπησαν από χάκερ, όμως επιφυλάχθηκε να κατηγορήσει δημόσια την Κίνα.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.