trofi-gia-mnimi_20.w_l Από την πρόερδρο του TheTOC, Ελλη Στάη έως τον ιδρυτή του Taxibeat, Νίκο Δρανδάκη. Δειπνούν και μιλούν ενώπιον 40 ατόμων στη Σκηνή για την ευφυϊα. Τι την τροφοφοτεί;
Τι συμβαίνει σ’ ένα καλό μυαλό; Τι κάνει έναν άνθρωπο ευφυή; Ποια τα χαρακτηριστικά ενός έξυπνου ανθρώπου; Και, επίσης, τι επίδραση έχουν οι τροφές που καταναλώνουμε στο μυαλό μας;

Δέκα προσκεκλημένοι, δύο συντονίστριες, ένας σεφ και ένα θέμα ευρηματικό: Food for thoughts (Τροφή για μνήμη). Θα φιλοξενηθούν στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στο Curating Dinner που πραγματοποιείται αύριο, Πέμπτη 11 Ιουνίου (ώρα 20.00), σε επιλεγμένο κοινό 40 ατόμων.

Τι ακριβώς σημαίνει Curating Dinner;

Ο όρος είναι στην αγγλική γλώσσα και σε ακριβή μετάφραση σημαίνει Επιμελημένο Δείπνο εξηγούν οι άνθρωποι της Στέγης. Περισσότερο περιγραφικά είναι ένα δείπνο παρουσία κοινού και κάμερας όπου οι συνδαιτυμόνες συζητούν ένα κεντρικό θέμα βάσει συντονισμού. Η συζήτηση έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και αμέσως μετά ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.

Ποιο είναι το γκρουπ των ομιλητών που συμμετέχουν στο Curating Dinner της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών; Οι εξής δέκα: Ελλη Στάη (πρέοδρος του TheTOC), Ευάγγελος Κατσιούλης (ψυχίατρος/ψυχοθεραπευτής), Κατερίνα Βρανά (stand up comedian), Γιώργος Πέτρου (μαέστρος – Καμεράτα), Αγγελος Παπαδημητρίου (ηθοποιός / εικαστικός), Ξένια Κουναλάκη (δημοσιογράφος), Νικόλας Τραβασάρος (αρχιτέκτονας – Divercity), Νίκος Δρανδάκης (συνιδρυτής του Taxibeat), Δημήτρης Μαύρος (Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Hellas), Πολ Ευμορφίδης (ιδρυτής της Coco-mat). Συντονίζουν η Εκτελεστική Υποδιευθύντρια της Στέγης, Αφροδίτη Παναγιωτάκου και η Μελίτα Σκαμνάκη (επιμελήτρια της ομάδας Double Decker με έδρα το Λονδίνο).

Το Curating Dinner εφαρμόζεται για πρώτη φορά;

Με τους συγκεκριμένους όρους, ναί, είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται μια τέτοια πρωτοβουλία στην Ελλάδα – ίσως και διεθνώς μαθαίνουμε από τους ανθρώπους της Στέγης. Curating Dinner έχει πραγματιοποιηθεί και στο παρελθόν στη Στέγη – όχι, όμως, στο ίδιο πλαίσιο. Το δείπνο ξεκινά στις 20.00, θα διαρκέσει λίγο λιγότερο από μιάμιση ώρα και στη συνέχεια θα γίνει κουβέντα με το κοινό. Μαγειρεύει ο σεφ της Hytra, Τάσος Μαντής.

Οι συνδαιτυμόνες:

Ελλη Στάη
Ευάγγελος Κατσιούλης
Κατερίνα Βρανά
Γιώργος Πέτρου
Αγγελος Παπαδημητρίου
Ξένια Κουναλάκη
Νικόλας Τραβασάρος
Νίκος Δρανδάκης
Δημήτρης Μαύρος
Πολ Ευμορφίδης

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.