ΠΑΡΑΛΙΑ- ΘΑΛΑΣΣΑ H Google εξερευνά και τη ζωή κάτω από τα κύματα με το πρόγραμμα Oceans, προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας των Ωκεανών.

H Google εξερευνά τη ζωή κάτω από τα κύματα με το πρόγραμμα Oceans, προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας των Ωκεανών.

Οι ωκεανοί καλύπτουν πάνω από το 70 τοις εκατό της επιφάνειας της Γης και παραμένουν από τα πιο ανεξερεύνητα και άγνωστα οικοσυστήματα στον πλανήτη. Ωστόσο αλλάζουν με ταχείς ρυθμούς λόγω της κλιματικής αλλαγής, της ρύπανσης και της υπεραλίευσης, καθιστώντας το ένα από τα σοβαρότερα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Η Google δεσμεύτηκε για την εξερεύνηση και τη διατήρηση των ωκεανών. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, στις 8 Ιουνίου, δημιούργησε ένα ολοκαίνουργιο Street View, που ονομάζεται Oceans, με εικόνες με πάνω από 40 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικανικής Σαμόα, των Νησιών Τσάγκος και υποβρύχιες καταδύσεις στο Μπαλί, τις Μπαχάμες και το Great Barrier Reef. Η απελευθέρωση αυτών των εικόνων θα εμπνεύσει τους ανθρώπους να μάθουν περισσότερα σχετικά με αυτόν τον πολύτιμο φυσικό πόρο.

Χαρτογραφώντας τον ωκεανό είναι το κλειδί για τη διατήρηση του. Κάθε εικόνα στο Google Maps είναι ένα GPS- ψηφιακό αρχείο για τα υποβρύχια και τα παράκτια περιβάλλοντα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σημεία αναφοράς για την παρακολούθηση των αλλαγών στους ωκεανούς με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η ολοκληρωμένη καταγραφή των κοραλλιογενών υφάλων αναδεικνύει την ομορφιά των οικοσυστημάτων και υπογραμμίζει τις απειλές που αντιμετωπίζουν.

Με ένα μόνο κλικ, μπορείτε να κολυμπήσετε κάτω από το νερό μαζί με μερικά από τα πιο θαυμαστά και εξωτικά πλάσματα σε μέρη όπως τα νησιά του Σολομώντα, τα Νησιά Κουκ, Αυστραλία και Μπαλί.

Η Google σε στενή συνεργασία με την επιστημονική υπηρεσία XL Seaview Survey Catlin θα δημοσιεύσει περισσότερες εικόνες του ωκεανών και των οικοσυστημάτων τους δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να τους κατανοήσει και να τους εξερευνήσει με οικολογική υπευθυνότητα.

Ακολουθήστε το link για το πρόγραμμα Oceans της Google

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.