Συνελήφθησαν έξι  μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται ένα ακόμη -Εξιχνιάσθηκαν συνολικά μία ληστεία, έντεκα κλοπές σε οικίες και τέσσερις (4) κλοπές οχημάτων

ΣΥΛΛΗΨΗ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΑστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κοζάνης, εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης.

Συνελήφθησαν έξι (6) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, τέσσερις (4) άνδρες και δύο (2) γυναίκες (από 16 έως 53 χρονών), για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, οπλοφορία και οπλοχρησία κατά περίπτωση, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται 38χρονος ομοεθνής τους

Σημειώνεται ότι η εξάρθρωση είναι αποτέλεσμα συντονισμένης – συστηματικής αστυνομικής έρευνας στην οποία συμμετείχαν ειδικά συγκροτημένες ομάδες του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης και αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης.

Ειδικότερα, από την πρόοδο μεθοδικής έρευνας προέκυψε ότι οι συλληφθέντες από κοινού με τον 38χρονο που αναζητείται, έχοντας συστήσει εγκληματική οργάνωση με  σκοπό την τέλεση κλοπών και ληστειών, δρούσαν στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης, κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων και ιδίως σε βάρος ατόμων τα οποία κατοικούσαν μόνα τους.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο έχουν διαπράξει μία (1) ληστεία, έντεκα (11) κλοπές σε οικίες και τέσσερις (4) κλοπές οχημάτων.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος εργαλείων τέλεσης κλοπών (κατσαβίδια, πριόνια, κιάλια κλπ)
  • δύο φορητοί πομποδέκτες,
  • διάφορα τιμαλφή, ως προϊόντα παράνομων ενεργειών (2 χρυσά φλουριά, μενταγιόν, δαχτυλίδι κλπ,)
  • δύο μαχαίρια,
  • ένα τσεκούρι,
  • μια βαριοπούλα,
  • δυο φυσίγγια,
  • μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή,
  • επτά κινητά τηλέφωνα, καθώς και
  • ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο, το οποίο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σε βάρος του 38χρονου που αναζητείται εκκρεμούν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, μία του Τριμελούς και δύο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, για παρόμοια αδικήματα.

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή των ανωτέρω σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.