Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα 6 τρόφιμα που απαγορεύεται να μπουν στο ψυγείο [εικόνες]

1 Ιουνίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ψυγείοΛένε πως το ψυγείο είναι το… στομάχι του σπιτιού. Εκεί φυλάσσονται τα τρόφιμα για να να είναι πάντα φρέσκα και δροσερά.

Μερικές φορές αποθηκεύουμε τόσα πράγματα μέσα σε αυτό, που αναρωτιόμαστε αν όντως όλα χρειάζονται να μπαίνουν εκεί.

Τα 6 τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο:

Ψωμί

Πολλοί είναι εκείνοι που αποθηκεύουν το ψωμί στο ψυγείο για να το διατηρήσουν λίγο παραπάνω. Αυτό, ωστόσο, επιταχύνει την αφυδάτωσή του και το κάνει σκληρό και «λαστιχωτό». Αν θέλετε να φυλάξετε μια φραντζόλα ψωμί, προτιμήστε την κατάψυξη και βγάλτε το όταν το χρειάζεστε.

Καρπούζι

Κι όμως το καρπούζι! Μελέτη έδειξε πως μετά το πέρας μίας εβδομάδας, το καλοκαιρινό φρούτο αρχίζει και παρακμάζει μέσα στο ψυγείο. Προτιμήστε να το φυλάσσετε σε σκιερό και δροσερό μέρος, διατηρώντας παράλληλα και όλα τα θρεπτικά συστατικά του (λυκοπένιο και Β-καροτίνη) στο έπακρο.

Καφές

Ούτε ο καφές ούτε και οι κόκκοι του δεν πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο. Ιδιότητα και των δύο ειδών είναι να απορροφά τις μυρωδιές, με αποτέλεσμα να χάνει την αρωματική του αίσθηση και γεύση.

Μπανάνες

Οι μπανάνες ωριμάζουν αργά στις χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως η τοποθέτησή τους στο ψυγείο θα σταματήσει την ωρίμανση. Αποτέλεσμα θα είναι όχι μόνο να φάτε μια μη εύγευστη μπανάνα, αλλά και με λιγότερα θρεπτικά συστατικά.

Ντομάτες

Μπορεί η φύλαξη στο ψυγείο να είναι μια πολύ καλή ιδέα για να τις διατηρήσετε και να αποτρέψετε περαιτέρω ωρίμανση, ωστόσο έτσι τις κάνετε να μαραθούν πιο γρήγορα και να χάσουν τα υγρά τους.

Φρέσκα βότανα

Τα φρέσκα βότανα, όπως η μέντα και ο μαϊντανός, έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τις οσμές. Οπότε το μόνο που θα καταφέρετε βάζοντάς τα στο ψυγείο είναι να τους αλλοιώσετε τη γεύση.

iefimerida

This entry was posted on Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 2015 at 19:36 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply