Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

H Toyota είναι η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία

31 Μαΐου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΤΟΥΟΤΑΌπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η έκθεση «BrandZ Top 100 Most Valuable Global Brands 2015» καθορίζει τις πιο ακριβές εταιρείες σε διάφορους κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας και φυσικά και στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Με βάση τα στοιχεία της έκθεσης λοιπόν ο κατασκευαστής με τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως είναι η Toyota, η οποία επιπρόσθετα είναι πρώτη τόσο σε ύψος παραγωγής όσο και σε κερδοφορία.

Η αξία της ιαπωνικής εταιρείας ανέρχεται σε 28,9 δις δολάρια, ενώ στη 2η και 3η θέση βρίσκονται οι BMW και Mercedes με 26,3 και 21,7 δις. δολάρια αντίστοιχα. Ακολουθούν οι Honda, Ford, Nissan, Audi, Volkswagen, Land Rover και Lexus, ενώ η έκθεση στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός πως η αξιολόγηση της αξίας της κάθε εταιρίας βασίζεται κατά κύριο λόγο στις πωλήσεις της στις ΗΠΑ και την Κίνα και λιγότερο στην Ευρώπη, που εξακολουθεί να επηρεάζεται από την οικονομική κρίση.

iefimerida

This entry was posted on Κυριακή, 31 Μαΐου, 2015 at 23:22 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply