Καριέρες που υπόσχονται μεγάλες απολαβές

ptyxiaΤο μεγάλο ερώτημα στο μυαλό του κάθε μαθητή που θέλει να πάει στο πανεπιστήμιο είναι: ποιο πτυχία θα μου δώσει τις καλύτερες ευκαιρίες πραγματικής επιτυχίας;

Αυτή η ερώτηση είναι συχνά ακόμη και στο μυαλό ανθρώπων που εργάζονται ήδη, ωστόσο ποιος μπαίνει στη διαδικασία να ξεκινήσει ένα ακόμη πτυχίο;

Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που το σκέφτεστε, λάβετε υπ’ όψιν τα παρακάτω στοιχεία που προκύπτουν από μελέτη μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονται στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

Το 32% των δισεκατομμυριούχων από τη λίστα δεν έχουν καν πτυχίο πανεπιστημίου, οι πιο διάσημοι εξ αυτών είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, Μπιλ Γκέιτς, η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο αποθανών, συνιδρυτής της Apple, Στιβ Τζομπς, ο συνιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκεμπεργκ. Ενώ ο δυσλεκτικός, Ρίτσαρντ Μπράνσον δεν τα παράτησε, όπως οι προηγούμενοι στο πανεπιστήμιο, αλλά στο σχολείο.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από τη μελέτη της λίστας είναι εντυπωσιακά. Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων με πτυχία σχετικά με τις τέχνες είναι τριπλάσιος από τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων με πτυχία σχετικά με τα μαθηματικά ή τις επιστήμες.

Ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 68 χρόνια.

Οπότε ποιο είναι το πτυχία που μπορεί να σας κάνει πλούσιο;

Δείτε τη λίστα με τα πτυχία των δισεκατομμυριούχων:

– Το 32% δεν έχει πτυχίο.
– Το 22% έχει πτυχίο Μηχανικού.
– Το 12% έχει πτυχίο τη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
– Το 10% διάφορα άλλα.
– Το 9% έχει πτυχίο σχετικό με τις Τέχνες.
– Το 8% έχει πτυχίο στα Οικονομικά.
– Το 2% έχει πτυχίο στις Επιστήμες.
– Και το 2% έχει πτυχίο στα Μαθηματικά.

Πάντως, η αμερικανική ένωση διεξήγαγε μία έρευνα στα αμερικανικά πανεπιστήμια για το ποιοι απόφοιτοι θα δεχτούν κατά πάσα πιθανότητα μία προσφορά εργασίας πριν καν αποφοιτήσουν.

Παρακάτω, δείτε το Top 10:

– Φοιτητές σε Υπολογιστές
– Οικονομικά
– Λογιστικά
– Μηχανικοί
– Διοίκηση Επιχειρήσεων
– Κοινωνιολογία
– Μαθηματικά – Στατιστική
– Ψυχολογία
– Ιστορία / Πολιτικές Επιστήμες
– Υγεία

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.