Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κάπα Research: Απομακρύνονται από την Εκκλησία οι Ελληνες – Πόσοι πιστεύουν στο μάτι, τον Σατανά και τους εξωγήινους

11 Απριλίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
Μια έρευνα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, η οποία καταγράφει τη σχέση των Ελλήνων με την Εκκλησία, δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής».

Σύμφωνα με την έρευνα της Κάπα Research, το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν θρησκευόμενοι είναι μειωμένο κατά 34% (σε σχέση με το 2006), ενώ, το ποσοστό εκείνων που πηγαίνουν στην Εκκλησία είναι μειωμένο κατά 16%.

Την ίδια στιγμή αυξήθηκε κατά 13% το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν ότι το Πάσχα δεν τους λέει τίποτα, ωστόσο, την ίδια στιγμή, τηρούν τα πατροπαράδοτα έθιμα.

Το 75,2% δηλώνει ότι πηγαίνει στην εκκλησία την Ανάσταση και το 45,2% νηστεύει τη Μεγάλη Εβδομάδα. Παρ’ όλα αυτά μόνο το 9,9% των ερωτηθέντων νηστεύει τη Σαρακοστή.

Η έρευνα δείχνει ακόμη, ότι το 74,2% των Ελλήνων πιστεύουν στον Θεό, το 62,5% στο μάτι, το 41,4% στα θαύματα, το 43,8% στον Σατανά, το 37,8% στην ύπαρξη εξωγήινων και το 31,8% στη Δευτέρα Παρουσία.

This entry was posted on Σάββατο, 11 Απριλίου, 2015 at 13:39 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply