Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κλείνει η δίκη για τον βομβιστή της Βοστώνης, ερώτημα η ποινή του

6 Απριλίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Boston Marathion ExplosionsΣτις τελικές τους αγορεύσεις προτού οι ένορκοι ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την ετυμηγορία προβαίνουν από σήμερα η υπεράσπιση και η εισαγγελία στη δίκη σε βάρος του Τζοχάρ Τσαρνάεφ που κατηγορείται για τις βομβιστικές επιθέσεις στον μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013.

Η υπεράσπιση του 21χρονου παραδέχθηκε πριν από περίπου ένα μήνα τον ρόλο του στις επιθέσεις, με τις προσπάθειές της να στρέφονται στην αποφυγή της καταδίκης του εις θάνατον.

Η ταχύτητα στην προώθηση της διαδικασίας οφείλεται -σύμφωνα με το Reuters- στο γεγονός ότι η υπεράσπιση δεν μπόρεσε να περάσει το αρχικό της επιχείρημα, ότι δηλαδή ο Τσαρνάεφ ήταν δευτερεύρων συνεργός μιας ενέργειας που εν πολλοίς είχε σχεδιαστεί αλλά και υλοποιηθεί από τον 26χρονο αδελφό του, Ταμερλάνο, ο οποίος και σκοτώθηκε στη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών κατά την προσπάθεια σύλληψής του.

Μάρτυρες στη δίκη μέχρι τώρα -αναφέρει το πρακτορείο- έχουν καταθέσει ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα του Τζοχάρ Τσαρνάεφ δεν βρέθηκαν στα υλικά με τα οποία είχαν κατασκευαστεί οι εκρηκτικοί μηχανισμοί και πως το εξτρεμιστικό υλικό που βρέθηκε στον υπολογιστή του -συμπεριλαμβανομένων αντιγράφων του περιοδικού ‘Inspire’ της Αλ Κάιντα- είχε αποθηκευτεί αρχικά από τον αδελφό του.

Ο Τζοχάρ έχει επίσης καταγραφεί να στέκεται κοντά στη γραμμή του τερματισμού με ένα σακίδιο πλάτης ενώ κατηγορείται επίσης για τον θανάσιμο πυροβολισμό του αστυνομικού στο MIT, από τον οποίο και είχε ξεκινήσει το ανθρωποκυνηγητό που κατέληξε στον εντοπισμό των δύο αδερφών.

megatv

This entry was posted on Δευτέρα, 6 Απριλίου, 2015 at 18:18 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply