Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αιτήματα για 36.000 προσλήψεις

5 Απριλίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

dhmosio - ΔΗΜΟΣΙΟ
Συνολικά 36.000 αιτήματα για προσλήψεις προσωπικού κατέθεσαν στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπουργεία και διοικήσεις εποπτευόμενων φορέων ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του αρμόδιου υπουργού Γ. Κατρούγκαλου να καταγραφούν τα αιτήματα των κρατικών υπηρεσιών για κάλυψη θέσεων πρώτης ανάγκης.

Η καταγραφή των αιτημάτων αλλά και των κενών οργανικών θέσεων αποτελεί την πρώτη πράξη της κινητικότητας που θα εφαρμοστεί αρχικά για την τοποθέτηση των 3.900 απολυμένων και διαθεσίμων καθώς και των 6.000 επιτυχόντων του ΑΣΕΠ αμέσως μετά την ψήφιση του πρώτου νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη Βουλή, λίγο μετά το Πάσχα.

Αιτήματα για 36.000 προσλήψεις

Στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα συγκροτηθεί τριμελής επιτροπή από υψηλόβαθμα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, η οποία θα αξιολογήσει τις θέσεις και θα οριστικοποιήσει ποιες από αυτές θα προκηρυχθούν για να καλυφθούν αρχικά από τους 9.900 απολυμένους, διαθέσιμους και επιτυχόντες του ΑΣΕΠ. Η καταγραφή των αναγκών πρώτης ανάγκης θα αποτελέσει οδηγό για το μεγάλο κύμα κινητικότητας που θα ακολουθήσει μέχρι τα τέλη του έτους, όπου θα δοθεί η δυνατότητα στους υπηρετούντες υπαλλήλους να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες, σε θέσεις του ίδιου κλάδου και αντίστοιχης ειδικότητας.

Από τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους οργανισμούς που κατέθεσαν αιτήματα για την πρόσληψη προσωπικού στην πρώτη θέση έρχεται το υπουργείο Εσωτερικών με 11.014 αιτήματα, καθώς περιλαμβάνει τους δήμους, τις περιφέρειες και τα πρώην υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ακολουθεί το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με 10.653 αιτήματα.

Στην τρίτη θέση κατατάσσεται το υπουργείο Εργασίας με 5.288 αιτήσεις για κάλυψη θέσεων πρώτης ανάγκης κυρίως στα ασφαλιστικά ταμεία και κατόπιν έρχεται το υπουργείο Αμυνας με 3.859 αιτούμενες θέσεις προς κάλυψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των 36.182 αιτημάτων, το 42% (15.222) αφορά κάλυψη θέσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το 19%, αντίστοιχα, σε κάλυψη θέσεων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Αιτήματα για 36.000 προσλήψειςΤα υπουργεία έχουν καταθέσει αναλυτικά αιτήματα ανά θέση και ειδικότητα, προκειμένου να αξιολογηθούν και να προταχθούν για να καλυφθούν οι θέσεις είτε με την τοποθέτηση των περίπου10.000 απολυμένων και επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ είτε με τη μετακίνηση προσωπικού από άλλες μονάδες. Αναλυτικά οι κατάλογοι των αιτημάτων των υπουργείων έχουν ως εξής:

  • Το υπουργείο Υγείας έχει αιτηθεί την κάλυψη 475 θέσεων ειδικότητας διοικητικού-οικονομικού, 352 τραυματιοφορέων, 29 φαρμακοποιών, 121 βοηθών ιατρικών εργαστηρίων, 683 γιατρών (οδοντίατρων, παθολόγων, μικροβιολόγων κ.λπ.), 1.400 νοσηλευτών και 273 εργαζομένων στις ειδικότητες των εργοθεραπευτών, ακτινολόγων κ.λπ.
  • Αντίστοιχα στο υπουργείο Εσωτερικών τα αιτήματα αφορούν τεχνικούς, σχολικούς φύλακες, μάγειρες, εργάτες, διοικητικούς υπαλλήλους, χειριστές μηχανημάτων, οικονομολόγους, οδηγούς, εργάτες καθαριότητας, βρεφονηπιοκόμους, δασολόγους γεωλόγους και μηχανικούς κυρίως για τη στελέχωση των περιφερειών.
  • Στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού ζητούνται να καλυφθούν θέσεις του κλάδου διοικητικού-οικονομικού, γραμματείς, ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί έργων, οικονομολόγοι, περιβαλλοντολόγοι, πτυχιούχοι Πληροφορικής, φύλακες κ.ά.
  • Στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών η πολιτική ηγεσία έχει ζητήσει την κάλυψη θέσεων νομικών, οικονομολόγων, διοικητικών, εργαζομένων στην καθαριότητα, οδηγών καθώς και τεχνικών.
  • Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και στους εποπτευόμενους φορείς τα αιτήματα αφορούν την κάλυψη θέσεων τεχνικών όλων των ειδικοτήτων, μεταφραστές, γιατρούς, νοσηλευτές, οδηγούς, βρεφονηπιοκόμους και ειδικούς σε θέματα Πληροφορικής.
  • Στο υπουργείο Δικαιοσύνης ζητείται η κάλυψη θέσεων σωφρονιστικών φυλάκων, γραμματέων, οικονομολόγων και ειδικών Πληροφορικής.
  • Βρεφονηπιοκόμοι και διοικητικοί υπάλληλοι είναι οι ειδικότητες που είναι πρώτες σε ζήτηση από το υπουργείο Εργασίας μαζί με ηλεκτρολόγους, μηχανικούς, γιατρούς, λογιστές, συντηρητές κ.ά.
  • Τέλος, στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας τα αιτήματα αφορούν την κάλυψη θέσεων τεχνικών όλων των ειδικοτήτων, εργοδηγών, μηχανολόγων μηχανικών, γραμματέων, γεωλόγων, χημικών, ειδικών Πληροφορικής που αφορούν θέσεις τεχνικών και προγραμματιστών, οδηγών και υπαλλήλων του κλάδου διοικητικού-οικονομικού.

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

This entry was posted on Κυριακή, 5 Απριλίου, 2015 at 18:02 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply