Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δε θα πιστεύετε στα μάτια σας – Οι νέες εικόνες-ψευδαίσθηση που σαρώνουν το διαδίκτυο.

4 Απριλίου, 2015 by Σταματίνα

red-or-blue-pill708 Η φράση «μα το έχω δει με τα μάτια μου» δεν θα σημαίνει τίποτα, αν δείτε τις παρακάτω εικόνες.

Οι βεβαιότητες που έχουμε σχηματίσει μέσα μας, ο καθένας ατομικά, για τις ικανότητές που διαθέτουμε να προσλαμβάνουμε τα πράγματα, θα καταρρεύσουν.

Τι χρώμα είναι τα χάπια;

Θα «πονέσουν τα μυαλά σας» μ’ αυτές τις δύο φωτογραφίες και θα καταρρεύσουν οι βεβαιότητες που έχετε για το τι βλέπετε.

Κοιτάξτε προσεκτικά. Τι χρώμα έχουν τα χάπια;

red-or-blue-pill708

Ρωτήστε τους γύρω σας. Αλλοι θα δουν δεξιά ένα μπλε χάπι και αριστερά ένα κόκκινο. Και άλλοι θα δουν δύο χάπια χρώματος γκρι. Η πραγματικότητα είναι πως είναι όντως γκρι, με το δεξί χάπι να έχει μια πινελιά ροζ/γκρί.

Ο,τι και να βλέπετε, ο Michael Abrash, επικεφαλής του επιστημονικού τμήματος του Facebook χρησιμοποίησε μια οπτική ψευδαίσθηση για να καταδείξει ότι είμαστε «μηχανές εξαγωγής συμπερασμάτων ενώ ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα – κάτι σαν το Matrix.

Η Μονρόε που γίνεται Αινστάιν. Η μήπως όχι;

Μια ακόμη περίπτωση που μπορεί να σας θορυβήσει σε σχέση με την ικανότητά σας να διακρίνετε πράγματα, είναι και στην φωτογραφία που ακολουθεί.Στην μικρή εικόνα όλοι βλέπουν την Μέριλιν Μονρόε.Οσο πλησιάζει προς το μέρος μας – αν έχετε καλή όραση – θα πρέπει να αντικαθίσταται σταδιακά από την εικόνα του Αλμπερτ Αινστάιν.
Αν εξακολουθείτε να βλέπετε τη Μέριλιν, τότε ή σας έχει κολλήσει η εικόνα της ή καλύτερα να επισκεφθείτε έναν οφθαλμίατρο.

Η οφθαλμαπάτη, δημιουργήθηκε από το ΜΙΤ με επικεφαλής τον καθηγητή Aude Oliva, ο οποίος έχει ξοδέψει πολλά χρόνια στο να ερευνά πώς οι εικόνες μπορούν να κρυφτούν μέσα σε άλλες εικόνες.

iefimerida

This entry was posted on Σάββατο, 4 Απριλίου, 2015 at 23:47 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply