Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Αθανάσιος Μπαλιάκας, γράφει για τον θάνατο του αδερφού του Παναγιώτη…

31 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΙΑΚΑΣ
Παναγιώτης Μπαλιάκας

Aγαπητοί συμπατριώτες και αγαπητές συμπατριώτισσες

Στην Σουηδία, στην πόλη Anderstorp, χάθηκε ένας πρωτοπόρος άνθρωπος, που έπαιρνε αποφάσεις για τους Έλληνες της περιοχής. Ο άνθρωπος αυτός ήταν ο Παναγιώτης Μπαλιάκας και είχε σπουδαίες σκέψεις για τον Ελληνισμό της Σουηδίας.

Παναγιώτη αδελφέ μου, το χωριό Κνίδη θρηνεί το χαμό σου. Τα καλοκαίρια ερχόσουν στο χωριό όπου μεγαλώσαμε και όλοι οι Κνιδιώτες χαιρόταν με την παρουσία σου.

Χάσαμε ένα παλικάρι που ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, πάντα πρώτος στις εκδηλώσεις, στα πανηγύρια, τις χαρές και τις πίκρες.

Συλλυπητήρια στη σύζυγό σου Αθανασία, τις κόρες σου Ουρανία και Χριστίνα, τους γαμπρούς σου, τα εγγόνια σου, τα αδέρφια σου και στους συμπατριώτες σου στα Γρεβενά και ειδικά στο χωριό σου την Κνίδη και στα άλλα χωριά τριγύρω.

Παναγιώτη θα μας λείψεις και θα σε σκεφτόμαστε πάντα.

Να ναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει. Ο Θεός σε αγάπησε και σε πήρε νωρίς από κοντά μας.

Αδελφέ Παναγιώτη, ο Ελληνισμός του Anderstorp και εγώ σου ευχόμαστε Καλό Παράδεισο.


Ποιος ήταν

Ο Παναγιώτης Μπαλιάκας, γεννήθηκε στον Ν.Κοζάνης και μεγάλωσε στην Κνίδη Γρεβενών. Ήταν παντρεμένος με την Αθανασία Σιδέρη και πατέρας δύο θυγατέρων, της Ουρανίας και της Χριστίνας.
Το 1965 μετανάστευσε στη Σουηδία, σε ηλικία 16 ετών. Τότε έπαθε ένα σοβαρό ατύχημα και έχασε το ένα του πόδι. Παρόλα αυτά δεν το έβαλε ποτέ κάτω και εργαζόταν μέχρι και το θάνατό του. Το 1973 ίδρυσε σύλλογο για τους Έλληνες της Σουηδίας και μέχρι τελευταία ήταν Πρόεδρος σ’ αυτόν.

Με γνώμονα την ειλικρίνεια και την τιμιότητα ήταν πάντα δίπλα στους πολίτες και γι’ αυτό είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Συμμετείχε ενεργά και προσπαθούσε μέσα από την συνεργασία να δώσει λύσεις στα προβλήματά τους. Οι ιδέες, οι απόψεις και οι θέσεις του, ήταν απόρροια των συζητήσεών του με τους συμπολίτες του και έκανε ότι μπορούσε για την επίλυση των ζητημάτων της καθημερινότητας των Ελλήνων της Σουηδίας, ώστε η κοινωνία να γίνει πιο αληθινή και χωρίς προβλήματα στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

 

Αθανάσιος Μπαλιάκας
Πρόεδρος του Συλλόγου μελών ΚΑΠΗ Γρεβενών «ο Άγιος Αχίλλειος»

This entry was posted on Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2015 at 14:55 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply