Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μαζικό μπλακ-άουτ στην Τουρκία, «όλα πιθανά» δηλώνει ο Νταβούτογλου

31 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Ερευνώνται «όλες οι πιθανότητες», ακόμα και το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης…
ΔΕΗ

Μαζικό μπλακ-άουτ έχει χτυπήσει την Τουρκία, με δεκάδες πόλεις σε τουλάχιστον 44 επαρχίες να έχουν πληγεί από παρατεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, και την κυβέρνηση να ερευνά ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μπλακ-άουτ στην Τουρκία τα τελευταία 15 χρόνια. Ανάμεσα στις πληγείσες πόλεις βρίσκονται η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα, αλλά και βιομηχανικές ζώνες. Μεταξύ άλλων, η διακοπή ρεύματος «νέκρωσε» το μετρό και το τραμ της Κωνσταντινούπολης.

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια της διακοπής, σημειώνοντας πως ερευνώνται «όλες οι πιθανότητες», ακόμα και το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

Πάντως, τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η διακοπή ρεύματος προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα που εντοπίστηκε στο σύστημα της εταιρείας που ελέγχει το δίκτυο ηλεκτροδότησης (TEİAŞ).

Από την πλευρά του, το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας τόνισε πως δεν γνωρίζει αν πρόκειται για κάποιο είδος κυβερνο-επίθεσης, διαψεύδοντας όμως σενάρια περί έλλειψης ενεργειακών πόρων και δυνατοτήτων παραγωγής.

skai

This entry was posted on Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2015 at 15:55 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply