ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΦ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
αεκ γηπεδο
Χαμόγελα στην οικογένεια της ΑΕΚ για το σχέδιο της «Αγιάς Σοφιάς», καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές.

Ομόφωνα το ΣτΕ δικαίωσε τις θέσεις της ΑΕΚ και απέρριψε τις προσφυγές τόσο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας (και του Δημάρχου Αρη Βασιλόπουλου), όσο και των 17 πολιτών, εναντίον του νόμου πάνω στον οποίο επί της ουσίας βασίζεται το έργο της «Αγιάς Σοφιάς» και το σχέδιο του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αυτό σημαίνει ότι το μεγάλο έργο της ΑΕΚ κρίνεται από το ανώτατο όργανο, ως συνταγματικό και σύννομο μέσα στο νομικό πλαίσιο που υπάρχει τώρα, ενώ κρίνεται ως εναρμονισμένο στους περιβαλλοντολογικούς κανόνες.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η διάσκεψη της Ολομέλειας του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου ενώπιον του οποίου κατέθεσε την εισήγησή του περί συνταγματικότητας ή όχι συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου 4277/14 ο σύμβουλος Χρήστος Ντουχάνης. Το σώμα (αποτελούμενο από 23 άτομα), άκουσε την πρόταση και διατύπωσε τις δικές απόψεις, θετικές ή αρνητικές, επί των προσφυγών του Δήμου και των 17 πολιτών.

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κ.λπ. ζητούσε από το ΣτΕ, μεταξύ των άλλων, την ακύρωση της απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης «προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας».

Πλέον οι άνθρωποι της ΑΕΚ θα πάνε στην συνάντηση με τον Υπουργείο ΠΕΠΑΝ και τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας την Δευτέρα, έχοντας αυτή την δικαίωση από το ΣτΕ στα χέρια τους. Με την απόφαση να καθαρογράφεται και να ανακοινώνεται άμεσα και επισήμως.

Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και την επιστροφή της στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τάσος Καπετανάκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.