Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Δήμος Γρεβενών ζήτησε από τον Λαφαζάνη την επιβολή ειδικού τέλους ύδατος

26 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣΣτη σύσκεψη των θεσμικών φορέων Δυτικής Μακεδονίας με τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Μαρτίου στην Κοζάνη, συμμετείχε ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης και οι Αντιδήμαρχοι Ματθαίος Αδάμος, Χρήστος Πέτρου και Χρήστος Τριγώνης.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κατά την τοποθέτησή του αιτήθηκε προς τον Υπουργό, την επιβολή ειδικού τέλους ύδατος και στα μεγάλα υδροηλεκτρικά εργοστάσια ισχύος άνω των 15MW, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην περίπτωση του Υδροηλεκτρικού Σταθμού του Ιλαρίωνα, όπου παρά το μέγεθος της συγκεκριμένης μονάδας, οι τοπικές κοινωνίες στερούνται οποιουδήποτε αντισταθμιστικού οφέλους.

Συμπληρωματικά της επιχειρηματολογίας του, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για την αδικία που υφίστανται οι Δήμοι Γρεβενών και Καστοριάς στην κατανομή των Ευρωπαϊκών κονδυλίων, αφού λόγω του υψηλού ΑΕΠ που εμφανίζεται στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εξαιτίας των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, οι χρηματοδοτήσεις είναι δυσανάλογες των αναγκών των τοπικών κοινωνιών.

Οι προτάσεις του Δημάρχου υποστηρίχθηκαν και από άλλους παριστάμενους Δημάρχους, ενώ ο κ. Λαφαζάνης αφού έλαβε γνώση των παραπάνω δεσμεύτηκε να εξετάσει τα ζητήματα που τέθηκαν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

This entry was posted on Πέμπτη, 26 Μαρτίου, 2015 at 21:10 and is filed under ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply