ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ

αεροπορικοΝέα δεδομένα στην υπόθεση της συντριβής του μοιραίου Airbus της Germanwings καθώς, όπως προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες της New York Times, από την ανάλυση του μαύρου κουτιού καταγραφής ήχου, ο πιλότος του αεροσκάφους είχε κλειδωθεί έξω από το πιλοτήριο.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα στο μαύρο κουτί έχει καταγραφεί αρχικά μια «χαλαρή συζήτηση» μεταξύ των πιλότων, μέχρι που ένας από αυτούς βγήκε από το πιλοτήριο. Επιστρέφοντας προσπαθεί να μπει ξανά στο πιλοτήριο αλλά δεν τα καταφέρνει καθώς η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Αρχίζει να χτυπάει την πόρτα , δεν παίρνει καμία απάντηση και ακούγονται δυνατοί θόρυβοι καθώς προφανώς ο πιλότος που είχε κλειδωθεί απέξω προσπαθεί να σπάσει τη πόρτα.

«Ακούς τον πιλότο απ’ έξω να χτυπάει ελαφρά την πόρτα χωρίς να παίρνει απάντηση. Και ύστερα χτυπά δυνατότερα, χωρίς πάλι να παίρνει απάντηση. Δεν παίρνει ποτέ απάντηση… μπορείς να τον ακούσεις να προσπαθεί να σπάσει την πόρτα», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εκ των ερευνητών, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας, μιλώντας στους New York Times:

Το τι μπορεί να συνέβη στο πιλοτήριο την ώρα της απουσίας του εξαιρετικά έμπειρου πιλότου (δούλευε για πάνω από 10 χρόνια στη Lufthansa της οποίας θυγατρική είναι η Germanwings) και για ποιο λόγο κλείδωσε η πόρτα παραμένει άγνωστο. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο συγκυβερνήτης του αεροπλάνου που είχε μείνει μόνος στο πιλοτήριο είχε μόνο 300 ώρες πτήσεις ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί η εθνικότητά του.

Χθες, πιλότοι σε φόρουμ που υποστήριζαν ότι είχαν γνώση της ανάλυσης των δεδομένων του μαύρου κουτιού του μοιραίου Airbus ανέφεραν ότι είναι πιθανό να είχε σπάσει το παρμπρίζ του αεροπλάνου και οι πιλότοι να έχασαν τις αισθήσεις τους με το τραγικό αποτέλεσμα αυτό που όλοι γνωρίζουμε

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.